Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές εβδομάδες από το μεγάλο αντίο του Valentino Rossi στο MotoGP και ο Δεν θα δούμε πολύ στα paddock του MotoGP τον Rossi το 2022 καθώς θα αγωνίζεται με αυτοκίνητα.Ιταλός φόρεσε ξανά τα αγωνιστικά του γάντια και το αγωνιστικό του κράνος. Αυτήν τη φορά όμως το έκανε για τους τέσσερις τροχούς καθώς έκανε δοκιμές στην πίστα της Βαλένθια με μελλοντικό στόχο να πάρει μέρος σε κάποιον αγώνα GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα περίμενε κανείς ο Rossi να οδηγήσει τη γνωστή του Ferrari στην πίστα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Ιταλός βρέθηκε στο τιμόνι ενός αγωνιστικού Audi R8 LMS της κορυφαίας ομάδας WRT από το Βέλγιο με ένα τεράστιο λογότυπο “46” στις πόρτες. Η χρησιμοποίηση του Audi αντί για μια Ferrari έχει λογική καθώς η ομάδα του Rossi στο MotoGP από το 2022 θα αγωνιστεί με μοτοσυκλέτες της Ducati.

Ο πρώην αναβάτης της Yamaha ακούει τις συμβουλές του ανθρώπου της WRT.

Στόχος είναι να ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα GT το 2022

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό η Ducati ανήκει στην Audi και ο Rossi είναι ο πρώτος που γνωρίζει καλύτερα από όλουςΣτην ομάδα WRT αγωνίστηκε το 2021 ο Robert Kubica! πως παίζεται το παιχνίδι των συνεργατών και των χορηγών. Ο Ιταλός παρόλα αυτά δεν έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο με την ομάδα ή την Audi και στην παρούσα φάση αξιολογεί την πιθανότητα να συνεργαστούν το 2022 στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe.

Απώτερος σκοπός του θρύλου του MotoGP είναι να πάρει μέρος στο διασημότερο αγώνα αντοχής στον κόσμο, τον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η ομάδα WRT παίρνει κάθε χρόνο μέρος στον θρυλικό αγώνα και μάλιστα το 2022 αγωνίστηκε στην κατηγορία LMP2 με ένα πρωτότυπο. Ο Rossi δεν είναι ξένος στους αγώνες GT καθώς σχεδόν κάθε χρόνο παίρνει μέρος τουλάχιστον σε έναν αγώνα (24ωρο του Abu Dhabi), αλλά αν όλα πάνε καλά θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί σε πλήρη χρονιά στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Βίντεο με τις περιπέτειες του Rossi το 2020 στον αγώνα Gulf 24h.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νίκη είναι στο DNA του Valentino Rossi

Πωλείται η Dainese;

Στην 3η θέση η ομάδα του Rossi στον αγώνα Gulf 12 Hours

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης