Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις, όσον αφορά τα μοντέλα της, πραγματοποίησε η Triumph παρουσιάζοντας Το νέο Tiger διαθέτει ρυθμιζόμενη ζελατίνα για τον αέρα.το μεσαίο Tiger Sport. Βασισμένο στο μηχανικό σύνολο του πολύ επιτυχημένου Trident το οποίο γνωρίσαμε το 2020, το καινούριο μεσαίο sport adventure μοντέλο της βρετανικής φίρμας έρχεται με πολύ υψηλές προσδοκίες να κυριαρχήσει στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχήμα του νέου Tiger παραπέμπει άμεσα στις σύγχρονες sport adventure μοτοσικλέτες με άνετη θέση οδήγησης, καλή κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης και αρκετό χώρο για συνεπιβάτη και βαλίτσες. Ο βασικός στόχος του νέου Tiger είναι η σπορ οδήγηση και η πρακτικότητα κάτι που με την πρώτη ματιά φαίνεται να τα έχει κατακτήσει.

Η Triumph έχει σχεδιάσει πάνω από 40 γνήσια αξεσουάρ αποκλειστικά για το Tiger Sport 660.

Πολύ δυναμικός κινητήρας με δύο επιλογές οδήγησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλο το concept του Tiger Sport 660 βασίζεται στο μηχανικό σύνολο που δημιούργησε η Triumph το 2020 για Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17,2 λίτρα, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 206 κιλά.μια νέα σειρά μοτοσικλετών. Πρόκειται για τον τρικύλινδρο κινητήρα των 660 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 81 ίππους και 64Nm ροπής. Η τεχνολογία σε καμία περίπτωση δεν του λείπει καθώς διαθέτει σύστημα Ride-By-Wire στο γκάζι, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και δύο επιλογές οδήγησης, Road και Rain.

Μεγάλη έμφαση έχει δώσει η Triumph στην οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας. Το πλαίσιο είναι δανεισμένο από το Trident ενώ οι αναρτήσεις είναι ποιοτικές και σωστά ρυθμισμένες για τον all-around χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι της Showa, ενώ πίσω βρίσκουμε μονό αμορτισέρ της Showa με ρύθμιση προφόρτισης. Στα φρένα η Nissin αναλαμβάνει δράση με δύο δίσκους 310mm εμπρός και έναν δίσκο πίσω, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Road 5.

Πλούσιες πληροφορίες από την οθόνη TFT με σύστημα πλοήγησης και έλεγχο κάμερας GoPro.

Προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας για το Tiger 660

Δυνατός είναι και ο εξοπλισμός του Tiger με TFT έγχρωμη οθόνη η οποία έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth. Μάλιστα μέσω της εφαρμογής MyTriumph μπορείς να ελέγξεις σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή και να έχεις τον έλεγχο της GoPro κάμερα δράσης σου. Το Tiger Sport έρχεται σε τρεις χρωματικές εκδόσεις, μια κόκκινη, μια μπλε και μαύρη στην τιμή των 9.290€.

Το πλήρες βίντεο παρουσίασης του Triumph Tiger Sport 660.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Triumph Tiger 1200 πατάει… άσφαλτο

Το νέο cafe racer της Triumph έρχεται με 180 ίππους!

Η Triumph μπαίνει στο… χώμα με τη βοήθεια δύο θρυλικών αναβατών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης