Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο στο οποίο μας παρουσιάζει τα βήματα που πήρε το ιταλικό H τιμή της DesertX είναι στα 18.600€ και αναμένεται μέσα στον Ιούνιο στη χώρα μας.εργοστάσιο προκειμένου να κατασκευάσει το DesertX. Μέσα από το εργοστάσιο του Borgo Panigale οι άνθρωποι του εγχειρήματος και ο Claudio De Angeli μας ξεναγούν στον κόσμο της πρώτης off-road μοτοσικλέτας της Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κομμάτι του σχεδιασμού αναλαμβάνει να μιλήσει ο Andrea Ferraresi, Διευθυντής του Centro Stile της Ducati, ενώ για την έρευνα και την εξέλιξη του μοντέλου ο Pierluigi Zampieri αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο τεχνικό κομμάτι. Στο τελευταίο κομμάτι του βίντεο εμφανίζεται η ομάδα δοκιμών του DesertX που είναι ο Luigi Mauro και ο αναβάτης Matteo Graziani οι οποίοι μιλάνε για τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας στις χωμάτινες διαδρομές.

Εντατικές δοκιμές σε άσφαλτο και χώμα.

Ισχυρός κινητήρας με πλούσια ηλεκτρονικά βοηθήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DesertX χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα του Monster στα 937 κ.εκ. έχοντας απόδοση 110 ίππους και 92Nm ροπής. Η μετάδοση έχει κοντύνει προκειμένου να είναι πιο χρηστική στις εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ διαθέτει και δύο επιπλέον χαρτογραφήσεις Enduro και Rally για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα. Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι εντελώς καινούριο, σχεδιασμένο για καλή συμπεριφορά εκτός δρόμου, ενώ οι αναρτήσεις είναι της ΚΥΒ ρυθμιζόμενες με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 46mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω.

Στα αξεσουάρ υπάρχει έξτρα ρεζερβουάρ για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, ενώ η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 250mm κάνοντας ακόμα και τα πιο δύσκολα περάσματα προσβάσιμα για το DesertX. Η μοτοσικλέτα διαθέτει TFT οθόνη 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, φρένα της Brembo με σύστημα ABS στροφής, ενώ το βάρος είναι μόλις 202 κιλά. Η μοτοσικλέτα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο World Ducati Week 2022 στις 22-24 Ιουλίου στην πίστα Misano της Ιταλίας.

Το βίντεο making of της DesertX.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινάει το Ducati DesertX Tour

Απολαύστε το Ducati DesertX σε πίστα motocross

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης