Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με μια μεγάλη εγκατάλειψη ξεκίνησε η 10η ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ Wadi Ad Dawasir-Bisha. Ο περσινός νικητής, Kevin Benavides με την KTM παρά το δύσκολο ξεκίνημα στο Ράλι είχε ανακάμψει και όλα έδειχναν ότι θα πάλευε στα ίσια για να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο. Η τύχη όμως του έπαιξε σκληρό παιχνίδι καθώς στο 133ο χιλιόμετρο της ειδικής ο κινητήρας της KTM του έσπασε με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να εγκαταλείψει τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξανά στην κορυφή ο Van Beveren με τη Yamaha.

Ξεκίνησαν τα παιχνίδια τακτικής

Νικητής στην 10η ειδική διαδρομή ήταν ο Toby Price με την εργοστασιακή KTM. Ο Αυστραλός αναβάτης ήταν O Danilo Petrucci με την KTM ολοκλήρωσε την ειδική στην 11η θέση.αλάνθαστος και με καλό ρυθμό βρέθηκε στην πρώτη θέση. Πίσω του τερμάτισε ο Luciano Benavides με την Husqvarna, ενώ ο Andrien Van Beveren ακολούθησε στην 3η θέση με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Barreda Bort ήταν η πρώτη Honda στην 4η θέση, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Santolino με Sherco και Short με Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γενική Κατάταξη ο Ven Beveren πέρασε πρώτος έχοντας πέντε λεπτά πίσω του τον Pablo Quintanilla με Honda. Ο Sam Sunderland με την GasGas έμεινε στην 3η θέση, ενώ ο χθεσινός πρωτοπόρος Matthias Walkner υποχώρησε στην 4η θέση της Γενικής, σχεδόν 8,5 λεπτά πίσω από τον πρώτο. Την εξάδα κλείνουν οι Barreda και Price. Πάντως, όλα δείχνουν ότι οι αναβάτες της KTM, Husqvarna και GasGas θα χαράξουν κοινή στρατηγική στις τελευταίες ειδικές διαδρομές προκειμένου να επικρατήσουν των Honda και Yamaha.

Επιτέλους μια ειδική χωρίς προβλήματα για τον Peterhansel.

Ποινή για τον Al-Attiyah, μείωσε τη διαφορά ο Loeb

Στα αυτοκίνητα τον πρώτο λόγο στη 10η Ε.Δ. είχαν οι οδηγοί της Audi. Νικητής ήταν ο Stephane Αυτή ήταν η 82η νίκη σε ειδική του Dakar για τον Peterhansel!Peterhansel με το Audi RS Q e-tron έχοντας επιτέλους μια ειδική χωρίς κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητό του ή από δικό του λάθος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz με το δεύτερο εργοστασιακό ηλεκτρικό Audi, ενώ στην 3η θέση ακολούθησε ο πολύ δυνατός Orlando Terranova με το BRX Hunter. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Henk Lategan, στη στιγμή που ο Sebastien Loeb συνεχίζει να πιέζει στο όριο για να φτάνει τον Al-Attiyah.

Ο οδηγός από το Κατάρ με το Toyota δέχτηκε ποινή πέντε λεπτών με αποτέλεσμα να μείνει στην 7η θέση της ειδικής. Παρόλα αυτά ο Al-Attiyah παραμένει πρώτος στη Γενική Κατάταξη έχοντας 32 λεπτά πίσω του τον Γάλλο αντίπαλό του. Στην 3η θέση της Γενικής παραμένει ο τοπικός ήρωας Yazeed Al Rajhi, ενώ στην εξάδα έχουν πλασαριστεί οι Terranova, Przygonski και De Villiers.

Αποτελέσματα 10ης Ε.Δ. Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτες

Τα στιγμιότυπα της 10ης ειδικής διαδρομής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 9η Ε.Δ.: Χαμός στις μοτοσικλέτες, πήρε ανάσα ο Al-Attiyah

Ράλι Ντακάρ 2022, 8η Ε.Δ.: Επέστρεψε ο Sunderland, “1-2” τα Audi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης