Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ακόμα μια μαραθώνια ειδική διαδρομή επιφύλασσε το Ράλι Ντακάρ σε αναβάτες και πληρώματα στο Στην 25η θέση τερμάτισε την ειδική ο Danilo Petrucci έχοντας προβλήματα πλοήγησης.ξεκίνημα της εβδομάδας. Η 8η ειδική διαδρομή Al Dawadimi-Wadi Ad Dawasir των 830 χιλιομέτρων (395 ειδικής) έκρυβε πολλές παγίδες καθώς στο πρώτο κομμάτι είχε αμέτρητους αμμόλοφους όπου έπρεπε να αποφύγεις τις ζημιές στο όχημά σου, ενώ στο δεύτερο κομμάτι είχε φαράγγια και βράχους που ήθελε πολύ καλή πλοήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις μοτοσικλέτες ο Sam Sunderland έπειτα από μια σειρά από μέτριες εμφανίσεις τις προηγούμενες ημέρες κατάφερε να κινηθεί έξυπνα και γρήγορα, κατακτώντας τη νίκη στην ειδική. Αυτό έφερε τον αναβάτη της GasGas ξανά στην κορυφή της Γενικής Κατάταξης ωστόσο η μάχη για τη νίκη είναι ανοιχτή. Πίσω από τον Sunderland τερμάτισε στη 2η θέση ο Pablo Quintanilla με την εργοστασιακή Honda, ενώ ο Matthias Walkner βρέθηκε στην 3η θέση με την KTM. Την εξάδα στην ειδική συμπλήρωσαν οι Brabec (Honda), Klein (KTM) και Price (ΚΤΜ).

Δυνατός ο Quintanilla έχει την πρώτη του Honda στη Γενική Κατάταξη.

Στη Γενική Κατάταξη στην πρώτη θέση βρέθηκε όπως είπαμε ο Sunderland έχοντας στη 2η θέση και μόλις 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πίσω του τον Walkner. Στην 3η θέση υποχώρησε ο Andrien Van Beveren με την Yamaha ο οποίος έχασε δέκα λεπτά στην ειδική, ενώ προβλήματα στην πλοήγηση είχε και ο Barreda Bort ο οποίος παρέμεινε στην 5η θέση της Γενικής μπροστά από τον περσινό νικητή Kevin Benavides με KTM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να έχουν να χάσουν κάτι οι οδηγοί της Audi πιέζουν για νίκες στις ειδικές.

Τρία Audi στην πρώτη τετράδα

Στα αυτοκίνητα τον πρώτο λόγο είχαν τα ηλεκτρικά Audi RS Q e-tron. Ο Mattias Ekstrom ήταν εκείνος που Τρομερός στα φορτηγά ο Sotnikov ο οποίος αν έτρεχε στην κατηγορία των αυτοκινήτων θα είχε γράψει τον 15ο καλύτερο χρόνο με το Kamaz του!είχε την τιμητική του κερδίζοντας την ειδική μπροστά από τον teammate του Stephane Peterhansel. Την καλή απόδοση των Audi συμπλήρωσε η 4η θέση του Carlos Sainz ο οποίος για μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να κάνει το “1-2-3” για την Audi.

Η μάχη της πρώτης θέσης πάντως καλά κρατεί με τον Sebastien Loeb να έχει εξαπολύσει επίθεση. Ο Γάλλος με το BRX Hunter κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική στην 3η θέση και να κόψει ακόμα επτά λεπτά από την κορυφή. Ο Nasser Al-Attiyah από τη μεριά του έμεινε στην 11η θέση της ειδικής με το Toyota Hilux έχοντας πρόβλημα στο πίσω διαφορικό έπειτα από κλατάρισμα. Ο οδηγός από το Κατάρ ακόμα ελέγχει τον αγώνα, αλλά θα πρέπει να έχει την προσοχή του στραμμένη στον Loeb καθώς ο Γάλλος πιέζει δυνατά. Η διαφορά τους πάντως παραμένει στα 38 δευτερόλεπτα. Στην 3η θέση της Γενικής είναι ο Al Rajhi με το Toyota, ενώ την εξάδα κλείνουν οι Przygonski (Mini), Terranova (BRX) και Vasilyev (VRT).

Αποτελέσματα 8ης Ε.Δ. Αυτοκίνητα/Μοτοσικλέτα

Στιγμιότυπα από την 8η ειδική διαδρομή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 7η Ε.Δ.: Στην κορυφή η Yamaha, το παλεύει ο Loeb

Ράλι Ντακάρ 2022, 5η Ε.Δ.: Πρώτη νίκη για τον Danilo Petrucci

Τιμωρήθηκε οδηγός στο Dakar επειδή πάτησε μία μοτοσικλέτα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης