Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Ράλι Ντακάρ είναι περιπέτεια, είναι ανταγωνισμός, είναι θέαμα, αλλά κυρίως είναι αλληλεγγύη μεταξύ των Δύο φορές χτύπησε μοτοσικλέτα σε διάρκεια δύο ημερώναθλητών και αθλητικό πνεύμα με ήθος. Υπάρχουν όμως στιγμές που όλα αυτά πάνε περίπατο όταν έχουμε να κάνουμε με οδηγούς όπως ο Giniel De Villiers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός της Toyota από τη Νότια Αφρική στις δύο πρώτες ειδικές του Dakar παρουσίασε ένα πρόσωπο που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον συγκεκριμένο αγώνα. Στην ειδική 1Β χτύπησε στο πίσω μέρος έναν μοτοσυκλετιστή ο οποίος προσπαθούσε να ξεκολλήσει τη μοτοσικλέτα του από την άμμο. Το αποτέλεσμα ήταν να ρίξει κάτω τόσο τον αναβάτη Cesar Zumaran όσο και την KTM του. Το χειρότερο παρόλα αυτά ήταν ότι δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο να δει αν είναι καλά ο συναθλητής του και συνέχισε τον αγώνα του.

Η στιγμή που πετάει κάτω τον αναβάτη της KTM στην ειδική 1B.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στη 2η ειδική διαδρομή κατηφορίζοντας από έναν αμμόλοφο, πάτησε με το Hilux του και κατάστρεψε τη μοτοσικλέτα του Μαροκινού Mohamedsaid Aoulad Ali. Ευτυχώς, ο αναβάτης βρισκόταν μακριά από τη μοτοσικλέτα του εκείνη τη στιγμή και δεν τραυματίστηκε ωστόσο η κίνηση του αυτή εξόργισε ακόμα και τους κριτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φανταστείτε από κάτω να βρίσκεται μια μοτοσικλέτα και να πέφτει πάνω της το Hilux...

Ο De Villiers δέχτηκε να πληρώσει τη ζημιά στη μοτοσικλέτα που κατάστρεψε

Οι διοργανωτές λοιπόν αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον De Villiers, ο οποίος μετά τα πέντε λεπτά Η ποινή τελικά δεν ισχύει καθώς η Toyota κέρδισε την έφεση.ποινής που δέχτηκε για την πρώτη επαφή με τον Zumaran, πήρε ποινή πέντε ωρών για το συμβάν με τον Ali. Ο De Villiers παραδέχτηκε ωστόσο το λάθος του και συμφώνησε να πληρώσει την πλήρη ανακατασκευή της μοτοσικλέτας του Ali, ενώ οι υπεύθυνοι του αγώνα στην ποινή συμπεριέλαβαν και την πληρωμή της συμμετοχής του Μαροκινού αναβάτη στο Dakar του 2023. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε από τα συμβάντα των προηγούμενων ημερών.

Η ομάδα της Toyota κατάθεσε έφεση για την εξοντωτική ποινή των πέντε ωρών και την κέρδισε καθώς παρουσίασε νέα στοιχεία της τηλεμετρίας του αυτοκινήτου του De Villiers που έδειχναν ότι δεν έκανε κάτι επίτηδες αφού δεν είχε χρόνο να αντιδράσει στο συμβάν. Ο De Villers θα συνεχίσει κανονικά τον αγώνα και βρίσκεται στην 4η θέση της Γενικής Κατάταξης του Ράλι Ντακάρ.

Η στιγμή που ο De Villiers ρίχνει τον Zumaran με την KTM.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ντακάρ 2022, 5η Ε.Δ.: Πρώτη νίκη για τον Danilo Petrucci

Dakar 2022: Ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια στην έρημο – Ο Al-Attiyah δίνει τον ρυθμό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης