Σημαντική συμφωνία Yamaha και Hero Motors για κοινή εξέλιξη ηλεκτρικών ποδηλάτων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, 17:07
Σημαντική συμφωνία Yamaha και Hero Motors για κοινή εξέλιξη ηλεκτρικών ποδηλάτων

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με την Hero Motors στον τομέα των ηλεκτρικών Μέχρι το 2011 η Hero Motors ονομαζόταν Hero Honda!ποδηλάτων. Η ιαπωνική φίρμα συμφώνησε με τον ινδικό κολοσσό να εξελίξουν και να κατασκευάσουν ηλεκτροκινητήρες τεχνολογίας Hub (προσαρμόζονται στον τροχό) προκειμένου να εξοπλίσουν μια νέα γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα παρουσιαστεί από το 2022.

Από τον Νοέμβριο κιόλας του 2021 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα συνεργασίας με τη Yamaha να κατέχει το 10% των μετοχών της Hero Motors. Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων και περίπου τα μισά μοντέλα χρησιμοποιούν κινητήρες Hub οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι στο κέντρο του εμπρός ή του πίσω τροχού. Η Yamaha λοιπόν θέλει να μπει δυναμικά και σε αυτόν τον τομέα της τεχνολογίας ο οποίος είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος τα τελευταία χρόνια.

Για την ώρα η Yamaha έχει μπει στην τεχνολογία των ηλεκτρικών μοτέρ στη μέση του ποδηλάτου.

Στην Ινδία θα είναι το κέντρο επιχειρήσεων

Η Yamaha για την ώρα έχει ασχοληθεί με κινητήρες οι οποίοι τοποθετούνται στο κέντρο του ποδηλάτου. Μέσα Το τμήμα ηλεκτρικών ποδηλάτων ονομάζεται Hero Cycles και ιδρύθηκε το 2007.στο 2021 μάλιστα παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ για ποδήλατα, το PW-X3 το οποίο τοποθετείται στην πεταλιέρα. Η απόδοσή του είναι 85Nm ροπής με τις διαστάσεις του να είναι απίστευτα μικρές και το βάρος να είναι μόλις 2.75 κιλά. Ο έλεγχος γίνεται μέσα από το Interface X για γρήγορες εναλλαγές λειτουργίας, ενώ η Yamaha συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες όπως η Garmin και η Sigma Sport για εφαρμογές και GPS τεχνολογία.

Τα κεντρικά της νέας εταιρίας που θα δημιουργηθεί θα βρίσκονται στην Ludhiana της Ινδίας και η επένδυση θα αγγίξει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο έλεγχος γίνεται από το σύστημα Interface X στο τιμόνι του ποδηλάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναστατικό ηλεκτρικό μοτέρ από την Yamaha

Το μικρό ηλεκτρικό ποδήλατο της JI Move έρχεται με ABS

Το Issimo της Fantic είναι το πιο στιλάτο e-bike

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, 17:07