Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι Ιταλοί το αποκαλούν το superbike των scooter και δεν έχουν άδικο καθώς διαθέτει πολλές καινοτομίες, Το scooter της Italjet θα το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της KSR Hellas.επιθετική εμφάνιση και εξαιρετικές επιδόσεις. Μιλάμε φυσικά για το νέο Italjet Dragster 200 το οποίο ήρθε στην Ελλάδα και είναι έτοιμο να σας δελεάσει με την μοναδική του εμφάνιση και την πλούσια κληρονομιά που κουβαλάει στις πλάτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Dragster 200 κατασκευάστηκε με τη βοήθεια ενός αναβάτη MotoGP, του Andrea Dovizioso και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Η ιστορία του ιδιαίτερου σχεδιασμού πάντως στο μοναδικό αυτό scooter μας γυρίζει πίσω στο 1998 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά και μέχρι το 2003 κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των νεαρών κυρίως αναβατών πουλώντας πάνω από 70.000 μοντέλα σε όλο τον κόσμο.

Μοναδικός σχεδιασμός για ένα scooter που δε θυμίζει με κανένα άλλο.

Υβριδικό πλαίσιο χωροδικτύωμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει στο ιταλικό scooter είναι το πλαίσιο χωροδικτύωμα το οποίο είναι υβριδικό καθώς ενώνεται με αλουμινένιες πλάκες στο κέντρο. Σε κοινή θέα, μαζί με το πλαίσιο, είναι και ο κινητήρας του scooter ο οποίος είναι ένας μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 181 κ.εκ. Η απόδοσή του είναι 17,5 ίππους στις 8.000 σ.α.λ., ενώ η ροπή φτάνει τα 15,5Nm στις 7.750 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω συστήματος της Magneti Marelli, ενώ την μετάδοση έχει αναλάβει αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Andrea Dovizioso πήρε μέρος στο project του νέου Dragster.

Μονόμπρατση ανάρτηση εμπρός ISS

Ακόμα ένα σημείο του scooter που κάνει τη διαφορά είναι το σύστημα της μπροστινής ανάρτησης. Η Italjet H Italjet ανήκει στο Massimo Tartarini, γιο του ιδρυτή Leopoldo Tartarini με έδρα την Μπολόνια.έχει εξελίξει ένα ιδιαίτερο σύστημα μονόμπρατσης ανάρτησης το οποίο συνεργάζεται με μονό αμορτισέρ της Paioli. Στο πίσω μέρος έχουμε μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ το οποίο εδράζεται στο υβριδικό πλαίσιο, ενώ οι τροχοί είναι 12 ιντσών εμπρός και 13 ιντσών πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός 200mm και έναν δίσκο 190mm πίσω με σύστημα ABS. Το βάρος του Dragster είναι μόλις 124 κιλά και τα φωτιστικά σώματα είναι full LED.

Το νέο Dragster 200 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές, μαύρο, κίτρινο και κόκκινο στην τιμή των 5.995€.

Βίντεο της παρουσίασης του Dragster όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2021.

 

Σε κίτρινο χρώμα το πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστέρι του MotoGP ξεκινάει συνεργασία με την Italjet

Italjet Dragster: Επιστροφή στο μέλλον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης