Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στην EICMA 2021 πίσω στον Νοέμβριο, η Honda μας είχε δείξει σε βίντεο το πρώτο δείγμα του νέου Hornet Οι τρεις αρχές του νέου Hornet είναι ευελιξία, δυναμισμός και χαμηλό βάρος.το οποίο ετοιμάζει για το 2023. Το project ακολουθεί τη νέα τάση που θέλει την αναβίωση θρυλικών μοτοσικλετών του παρελθόντος, όπως ήδη έχουμε δει με το Africa Twin, με τα Monkey, Dax και Super Cub και αναμένουμε να δούμε με το Transalp και το Dominator.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hornet είναι ένα μεσαίο γυμνό μοντέλο το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία τη δεκαετία του 1990 και του 2000. Πλέον η Honda δουλεύει πάνω στην αναβίωση του μοντέλου και ήδη βρίσκεται στο στάδιο του τελικού σχεδιασμού. Σε ένα βίντεο που παρουσίασε η Honda Ισπανίας φαίνεται ο τρόπος προσέγγισης στον σχεδιαστικό τομέα της Honda. Οι σχεδιαστές με επικεφαλής τον Giovanni Dovis έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην αιχμηρή δομή του ρεζερβουάρ και της μάσκας προκειμένου να έρθουν πιο κοντά στο όνομα της μοτοσικλέτας που σημαίνει «σφήκα».

Πολλές γωνίες και σωληνωτό πλαίσιο για το νέο Hornet.

Δικύλινδρος κινητήρας, ίσως 1.100cc

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα πάντως το Hornet βρίσκεται στο στάδιο του Concept και δεν υπάρχει επίσημη αναφορά στη λέξη «παραγωγή». Όσο για τα τεχνικά στοιχεία της μοτοσικλέτας επίσης δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Από το ηχητικό που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Honda το πιθανότερο είναι να ο κινητήρας να είναι δικύλινδρος σε σειρά κοντά στα 800 κ.εκ. ή μπορεί να είναι και ο δικύλινδρος των 1.084 κ.εκ. του Africa Twin με τους 102 ίππους.

Το ρζερβουάρ είναι εμπνευσμένο από τα φτερά της σφήκας.

Πριν το τέλος του 2022 θα έχουμε το πρώτο αποτέλεσμα

Το μοντέλο δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο DCT, ενώ αναρτήσεις και φρένα αναμένεται να προέρχονται από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας που έχουμε συναντήσει στο NT1100 και στο Africa. Αντίθετα, το πλαίσιο φαίνεται να είναι καινούριο, σωληνωτό με αρκετές ενισχύσεις για πιο σπορ συμπεριφορά στο δρόμο. Όλα αυτά όμως παραμένουν εικασίες και θα πρέπει να περιμένουμε νεότερα μετά το καλοκαίρι. Ίσως, τον επόμενο Νοέμβριο στην EICMA να έχουμε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου γυμνού μοντέλου της Honda.

Το βίντεο της Honda Ισπανίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 7 χωμάτινα μοντέλα της Honda που έγραψαν

Το Honda SH 125 είναι η επιτομή της σύγχρονης αστικής μετακίνησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης