Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Γιάννης Ξέρας.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Φύση, παρέα, off-road... το τρίπτυχο της ευτυχίας!

Ο “χωμάτινος” Γιάννης Ξέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Γιάννη Ξέρα τον γνώρισα μέσα από τους Advenduristas που είναι ένα από τα βασικά στελέχη της off-Ο Γιάννης είναι ένας από τους εκπαιδευτές των μαθημάτων οδήγησης των Advenduristas.road ομάδας. Ο Γιάννης μεγάλωσε στις γειτονιές της Νέας Ερυθραίας και θυμάται ακόμα τις κρυφές βόλτες με παπιά και μικρές μοτοσικλέτες στην εφηβική ηλικία. Εικόνες από μοτοσικλέτα είχε από τον πατέρα του.Παρόλα αυτά ήταν εκείνος που τον απέτρεψε να ασχοληθεί με τους δύο τροχούς και τον ώθησε όσο μπορούσε προς τα αυτοκίνητα.

Όλα αυτά φυσικά πήγαν περίπατο όταν ο Γιάννης γνώρισε το χώμα, το enduro και το motocross. Από την πρώτη του εμπειρία ως θεατής σε κάποιον αγώνα εκτός δρόμου συνδέθηκε με το off-road και ξεκίνησε να ασχολείται με πάθος οργώνοντας τα βουνά της Αττικής και όχι μόνο. Από τα χέρια του πέρασαν πολλές χωμάτινες μοτοσικλέτες (Yamaha 450, Suzuki RM, κλπ) ωστόσο εκείνη που απόλαυσε περισσότερο ήταν η KTM 950 Adventure με την οποία έκανε πολλά χιλιόμετρα εκτός δρόμου.

Παλαιότερα με ένα Yamaha 450...

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης έχει βρει την… Ιθάκη του στο Honda Africa Twin 750. Έχει παρέμβει εκεί πουΤο πιο όμορφο ταξίδι του ήταν στα βουνά της Λαμίας, πάντα από χωμάτινες διαδρομές. χρειάζεται στη μοτοσικλέτα ώστε να μπορεί να κινηθεί διασκεδαστικά και με ασφάλεια στο βουνό και να απολαμβάνει μαζί με την παρέα των Advenduristas τις βόλτες, εξερευνώντας πάντα νέα όρια. Ο Γιάννης διατηρεί εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία (Σχάρα & Τηγάνι), λατρεύει και προσέχει τη δουλειά του θέλοντας να προσφέρει ένα καλό, παραδοσιακό φαγητό στον κόσμο. Παράλληλα, τροφοδοτεί πάντα την ανάγκη του για ελευθερία μέσω της μοτοσικλέτας, ενώ έχει βάλει στόχο να κάνει και ένα ταξίδι εκτός Ελλάδας. Ο Γιάννης είναι ένας προσγειωμένος, γεμάτος εμπειρίες άνθρωπος, ο οποίος ξέρει καλά τι θέλει από τη ζωή και φροντίζει να «ταΐζει», εκτός από τους αγαπημένους του πελάτες και την ψυχή του με μια καλή βόλτα στο βουνό!

Ταυτότητα τσακαλιού Νο51.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Γιάννης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΤο ΚΤΜ Adventure 950. Τα έκανε όλα σε υψηλό επίπεδο. Ιδιαίτερα στο χώμα μπορούσες να κάνεις τα πάντα και να πας παντού.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΠάντα από χώμα, Βαρυμπόμπη, Πάρνηθα, Ασωπία, Θήβα! Φυσικά, με τους Advenduristas.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΣτο συνεργείο που πάω τώρα. Honda Σαριώτης Θανάσης.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΤο κατάστημα του Ερρίκου Καρρέρ, Emporio Carrer στην Καλλιρόης.

Άλλες εποχές, ίδια τρέλα!

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΠάντα Pirelli. Συγκεκριμένα τα MT21 για χρήση εκτός δρόμου.

H μοτοσικλέτα για σένα είναι... Πραγματικά, είναι το άδειασμα του μυαλού. Όταν οδηγείς είσαι στο 100% συγκεντρωμένος και μέσα από αυτήν τη συγκέντρωση μπορείς να απολαύσεις αυτό που κάνεις. Έρχεσαι πιο κοντά στη φύση, απολαμβάνεις αλλιώς μια διαδρομή.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι... Με ένα scooter Piaggio Typhoon δίχρονο έχουμε πάει δικάβαλο χωρίς κράνος από Νέα Ερυθραία στα Λιμανάκια μέσα από τον Υμηττό. Εποχές που δεν υπήρχε περιφερειακός Υμηττού, σκοτάδια παντού και εμείς να παλεύουμε με το 125άρι. Ευτυχώς, γυρίσαμε κανονικά.

Βασικό μέλος των Advenduristas.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΝα κάνω σούζα και να μη βλέπω μπροστά μου.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΘα πω το Toyota Supra, θα ήθελα να το έχω!

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναι... Να μην αφήσουν ποτέ το κράνος, ούτε για ένα τετράγωνο απόσταση. Ναι μεν η πραγματική ελευθερία είναι ο αέρας που σε χαϊδεύει όταν οδηγείς, αλλά πρέπει να θυσιάσεις αυτή την αίσθηση για να μη χάσεις τη ζωή σου και να επιστρέφεις πάντα σε αυτούς που σε αγαπάνε.

Έτσι παρκάραμε παλιά τα εντουράκια μας.

Το κατάστημά του στη Ν. Ερυθραία φτιάχνει το πιο παραδοσιακό σουβλάκι!

Once a rider, always a rider!

Διασκέδαση στο βουνό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Θύμιος Καρύδης “Ο πολυμήχανος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βασίλης Κεστελίδης “Ο Γλεντζές”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Μαμάκος “Ο μοναχικός καβαλάρης”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης