Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης. αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Η φύση είναι κάτι που δίνει ενέργεια και ζωή στον Γιώργο!

Ο “Γραφίστας” Γιώργος Γεωργιάδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έπεσε από σπόντα στα χέρια μου, παρόλα αυτά πρόκειται για ένα κρυμμένο διαμάντι Οι Advenduristas προσφέρουν και μαθήματα οδήγησης εκτός δρόμου!ανάμεσα στα τσακάλια. Ο Γιώργος δεν είχε ιδιαίτερη κάψα για τις μοτοσυκλέτες από μικρός. Πάντα είχε μια μικρή μοτοσυκλέτα να κάνει τις δουλειές του, είτε παπί, είτε scooter, ωστόσο δεν ήταν από εκείνους που θα έγραφαν αμέτρητα χιλιόμετρα ή θα φορούσαν τη δερμάτινη φόρμα τους να γράψουν χρόνους στα Μέγαρα.

Σε μεγαλύτερη ηλικία όμως έμελλε να γνωρίσει το χώμα, τις βόλτες στο βουνό και το ταξιδιωτικό enduro το οποίο ήταν κάτι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο για τον Γιώργο, βρήκε το νόημα της ζωής! Οι συναντήσεις με φίλους στο βουνό τον έκανε να δημιουργήσει τους Advenduristas, μια ομάδα Adventure Riding και Ταξιδιωτικού Enduro η οποία ξεκίνησε με πέντε μέλη και πλέον έχει γιγαντωθεί μετρώντας περισσότερα από 1.800 μέλη στα social media.

Ένα βίντεο με τις περιπέτειες των Advenduristas.

 

Οι Advenduristas έχουν δύο κύρια event που είναι τα Sunday Meetings και τα Road Trip. Στις συναντήσεις τηςΟ Γιώργος ως γραφίστας επιμελείται και του οπτικοακουστικού υλικού των Advenduristas. Κυριακής υπάρχει οργανωμένη βόλτα εκτός δρόμου από 100-250 χιλιόμετρα και συνήθως παίρνουν μέρος πάνω από 30 μοτοσυκλέτες. Στην περίπτωση των road trip μπορεί κανείς να απολαύσει ένα οργανωμένο ταξίδι σε άσφαλτο και χώμα με περισσότερο εκδρομικό χαρακτήρα. Ο Γιώργος μου μίλησε μεν με περηφάνια για τους Advenduristas, αλλά χωρίς κανένα ταμπού. Η ομάδα και ο ίδιος, είναι ανοιχτοί για όλους, έμπειρους και άπειρους αναβάτες, οι οποίοι θα απολαύσουν την οδήγηση στο βουνό αρκεί να έχουν τον σωστό εξοπλισμό και μια μοτοσυκλέτα ικανή να πατήσει στο χώμα. Άλλωστε και η δική του “πρώτη φορά” έγινε με ένα παλιό Honda Africa, με ελάχιστο εξοπλισμό και μηδενική εμπειρία εκτός δρόμου.

Ο Γιώργος είναι ρομαντικός και ειλικρινής άνθρωπος, βλέπει τα πράγματα με αισιοδοξία, έχει φιλοσοφήσει τη ζωή και έχει αποφασίσει πως ο άνθρωπος πρέπει να κάνει – σε λογικά πλαίσια – αυτό που του αρέσει για να μπορεί να αναπνεύσει, να ζήσει και να νιώσει ευτυχία! Γιώργο ετοιμάσου, την Κυριακή έρχομαι βόλτα με τους Advenduristas!

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο39.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Γιώργος

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΗ Honda Africa Twin, η προηγούμενη με τον κινητήρα V2 Παρότι έχει δύο BMW η αγαπημένη του μοτοσυκλέτα είναι μια Honda!750. Έκανε για όλα.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΒόλτα στην Ήπειρο, μαγικά τοπία, μοναδικές διαδρομές και χωριά βγαλμένα από καρτ ποστάλ.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΜε διαφορά το Motion n Style BMW στην Λ. Μεσογείων 191.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΤο Motoraid όπου έχω αποκτήσει τον περισσότερο εξοπλισμό μου.

Πήραν τα βουνά οι Advenduristas!

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΤα Mitas μέχρι στιγμής με έχουν βολέψει καλύτερα από όλα.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΕργαλείο δουλειάς και διασκέδασης ή περιττό έξοδο (όπως λέει η γυναίκα μου).

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι... Βραδινό enduro στο βουνό με ελάχιστη ορατότητα!

Απολαυστική και αποκαλυπτική η συζήτηση με τον Γιώργο!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΘα έλεγα το ατύχημα.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΔεν έχω και δεν μου αρέσουν.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι... Πάντα εξοπλισμός και μετρημένος ενθουσιασμός στο δρόμο.

Βίντεο με τα μαθήματα που κάνει η ομάδα.

 

Εκτός από την BMW 1150GS του έχει και την πιο… μάχιμη F800GS στα αγωνιστικά χρώματα των Advenduristas.

Thumps up Mr. Georgiadis!

Αν σας αρέσει το enduro, η καλή παρέα και το ταξίδι μόλις βρήκατε το νέο σας... σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Αλεξάνδρα Ρούνη “Η πληροφορικάριος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ηλίας Κωτσιόπουλος “Ο Κινηματογραφιστής”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Θανάσης Καλογιάννης “Καράτε Κιντ”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης