Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η CFMoto μας είχε αφήσει άφωνους όταν παρουσίασε πριν μερικές εβδομάδες το εκπληκτικό της νέο Τα περιφερειακά του SR-C21 είναι πολύ εντυπωσιακά και τα βρίσκουμε συνήθως σε πολύ ακριβές μοτοσυκλέτες.superbike SR-C21. Το μοντέλο είχε πολύ επιθετικό σχεδιασμό και κορυφαία περιφερειακά χωρίς όμως να γίνονται γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην EICMA είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε από κοντά το τρομερό μοντέλο της κινεζικής φίρμας. Η SR-C21 ήταν τοποθετημένη δίπλα στην 300SR της CFMoto στο περίπτερο της εταιρείας και όπως ήταν λογικό τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω της. Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου έγινε στο ευρωπαϊκό R&D τμήμα της εταιρείας στη Μόντενα της Ιταλίας και σίγουρα το αποτέλεσμα μαρτυρά πως έβαλε το χεράκι του κάποιος Ιταλός σχεδιαστής προκειμένου να έχουμε ένα τόσο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Αεροδυναμικά φτερά και φωτιστικά σώματα LED εμπνευσμένα από το Aprilia RSV4.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιτάζοντας τη μοτοσυκλέτα θα περίμενες εύκολα η απόδοσή της να ήταν τουλάχιστον 200 ίππους, ωστόσοΟ κινητήρας παραμένει μυστήριο για το SR-C21. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μεγαλύτερος από 400 κ.εκ. κάτω από τα όμορφα φέρινγκ η CFMoto έχει τοποθετήσει έναν δικύλινδρο κινητήρα πιθανότατα πάνω από 400 κ.εκ. Οι άνθρωποι της μάρκας δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για το μηχανικό σύνολο, παρόλα αυτά μπορούμε να εικάσουμε ότι η μοτοσυκλέτα, τουλάχιστον στην πρώτη της φάση, θα είναι εξοπλισμένη με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 799 κ.εκ. της KTM που βρίσκουμε και στο 800MT. Όλα αυτά είναι εικασίες και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022 για να μάθουμε όλη την αλήθεια.

Πέρα όμως από το μηχανικό σύνολο, η μοτοσικλέτα φέρει μερικά πολύ εντυπωσιακά στοιχεία. Σε πρώτη φάση, πολλά σημεία του φέρινγκ είναι από ανθρακονήματα, οι αναρτήσεις είναι της Ohlins και τα φρένα από την κορυφαία σειρά της Brembo. Το σύστημα εξάτμισης είναι της SC Project, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε ένα πανέμορφο μονόμπρατσο ψαλίδι που θυμίζει Ducati Panigale V4. Ακόμα και αεροδυναμικά πτερύγια διαθέτει η SR-C21, ενώ στο εμπρός σύστημα φρένων διαθέτει και κάλυμμα για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας. Η μοτοσυκλέτα της CFMoto θα γίνει σε πρώτη φάση διαθέσιμη στην Κίνα και είναι βέβαιο ότι με αυτήν την εμφάνιση θα έρθει και στην Ευρώπη!

Βίντεο με το πρωτότυπο SR-C21 της CFMoto.

 

Παρέα στο περίπτερο της CFMoto με το 300SR στην EICMA 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακό νέο cafe racer φέρνει η CFMoto

Πρώτη επαφή στην Ελλάδα με το CFMoto 700 CL-X

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης