Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

H Zero Motorcycles παρουσίασε το νέο της μοντέλο FXE με το οποίο στοχεύει να προσελκύσει νέους Η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντααναβάτες. Το ηλεκτρικό μοντέλο σχεδιάστηκε από την ομάδα HUGE στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια με γνώμονα τις νέες τεχνολογίες και την “ηλεκτρονική” γλώσσα που μιλάει πλέον η νέα γενιά αναβατών και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά το μοντέλο είναι minimal με καθαρές γραμμές και έμφαση στην τεχνολογία και την πρακτικότητα. Έχει συνδεσιμότητα μέσω bluetooth με την οποία ο αναβάτης συνδέεται με το smartphone του, ενώ τις λειτουργίες έχει αναλάβει σύστημα Cypher II OS το οποίο η Zero αναφέρει πως θα κάνει open source για όποιον προγραμματιστή θέλει να δώσει τη δική του πινελιά στη μοτοσικλέτα.

LED φωτιστικά σώματα και TFT οθόνη έγχρωμη 5 ιντσών.

Το λανσάρισμα της FXE θα γίνει με tour της Zero σε όλη την Αμερική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλεκτροκινητήρας του FXE είναι ο 7.2 Z-Force ο οποίος αποδίδει 46 ίππους και 105Nm ροπής. Η Το ύψος της σέλας είναι 835 εκατοστάμπαταρία έχει χωρητικότητα 7,2kWh και μπορεί να προσφέρει αυτονομία 160 χιλιόμετρα όταν κινείσαι σε ρυθμό πόλης. Η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε 9 ώρες, ενώ η τελική ταχύτητα που αναπτύσσει η μοτοσικλέτας φτάνει τα 137 Km/h.

Οι αναρτήσεις είναι της Showa και τα φρένα της J.Juan με ABS της Bosch κάτι που δείχνει την ποιότητα των περιφερειακών της FXE. Εκεί που η Zero έχει κάνει θαύματα είναι στο βάρος το οποίο έχει περιοριστεί στα 135 κιλά! Το νέο μοντέλο κοστίζει στην Αμερική 9.900€ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπωλήσεις.

Βίντεο παρουσίασης της Zero FXE.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστηριώδες το νέο μοντέλο της Zero Motorcycles

Τσέχοι και Γερμανοί κατασκευάζουν πολύ πρωτοποριακό ηλεκτρικό enduro

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης