Το νέο Zero FXE σχεδιάστηκε από προγραμματιστές στο San Francisco

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021, 12:02
Το νέο Zero FXE σχεδιάστηκε από προγραμματιστές στο San Francisco

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

H Zero Motorcycles παρουσίασε το νέο της μοντέλο FXE με το οποίο στοχεύει να προσελκύσει νέους Η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντααναβάτες. Το ηλεκτρικό μοντέλο σχεδιάστηκε από την ομάδα HUGE στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια με γνώμονα τις νέες τεχνολογίες και την "ηλεκτρονική" γλώσσα που μιλάει πλέον η νέα γενιά αναβατών και όχι μόνο.

Σχεδιαστικά το μοντέλο είναι minimal με καθαρές γραμμές και έμφαση στην τεχνολογία και την πρακτικότητα. Έχει συνδεσιμότητα μέσω bluetooth με την οποία ο αναβάτης συνδέεται με το smartphone του, ενώ τις λειτουργίες έχει αναλάβει σύστημα Cypher II OS το οποίο η Zero αναφέρει πως θα κάνει open source για όποιον προγραμματιστή θέλει να δώσει τη δική του πινελιά στη μοτοσικλέτα.

LED φωτιστικά σώματα και TFT οθόνη έγχρωμη 5 ιντσών.

Το λανσάρισμα της FXE θα γίνει με tour της Zero σε όλη την Αμερική

Ο ηλεκτροκινητήρας του FXE είναι ο 7.2 Z-Force ο οποίος αποδίδει 46 ίππους και 105Nm ροπής. Η Το ύψος της σέλας είναι 835 εκατοστάμπαταρία έχει χωρητικότητα 7,2kWh και μπορεί να προσφέρει αυτονομία 160 χιλιόμετρα όταν κινείσαι σε ρυθμό πόλης. Η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε 9 ώρες, ενώ η τελική ταχύτητα που αναπτύσσει η μοτοσικλέτας φτάνει τα 137 Km/h.

Οι αναρτήσεις είναι της Showa και τα φρένα της J.Juan με ABS της Bosch κάτι που δείχνει την ποιότητα των περιφερειακών της FXE. Εκεί που η Zero έχει κάνει θαύματα είναι στο βάρος το οποίο έχει περιοριστεί στα 135 κιλά! Το νέο μοντέλο κοστίζει στην Αμερική 9.900€ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπωλήσεις.

Βίντεο παρουσίασης της Zero FXE.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστηριώδες το νέο μοντέλο της Zero Motorcycles

Τσέχοι και Γερμανοί κατασκευάζουν πολύ πρωτοποριακό ηλεκτρικό enduro

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021, 12:02