Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δύο εταιρείες start up ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν ένα από τα πλέον πρωτοποριακά Η ροπή της μοτοσικλέτας θα ξεπερνάει τα 100Nm!εκτός δρόμου μοντέλα. Η Hennlich από την Τσεχία μαζί με την Zwilling από τη Γερμανία δημιούργησαν έναν κοινό τόπο προκειμένου να εξελίξουν και να κατασκευάσουν τη MXM, μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα enduro η οποία θέλει να τα βάλει με τις εκτός δρόμου μοτοσικλέτες της Zero από την Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MXM έχει κατασκευαστεί από το μηδέν και όλα τα εξαρτήματα (εκτός από τις μπαταρίες) που χρησιμοποιεί έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τις δύο εταιρείες. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι πολύ προηγμένος με την εταιρεία να αναφέρει πως θα διαθέτει σύστημα μετάδοσης εξελιγμένο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Η ισχύς του θα είναι στα επίπεδα των 56 ίππων.

Στο κάτω μέρος του κινητήρα υπάρχει το σύστημα ψύξης που παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του.

Ο αναβάτης θα ελέγχει τις χαρτογραφήσεις μέσω smartphone

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι υδρόψυκτος, κάτι που σπάνια βλέπουμε σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα καιΟ αναβάτης θα μπορεί να αλλάξει χαρτογράφηση εν κινήσει μάλιστα η εταιρεία περιγράφει το σύστημα Forced-Cooling το οποίο έχει αναπτύξει η ίδια. Η μπαταρία θα είναι αποσπώμενη Λιθίου η οποία θα χαρίζει ικανοποιητική αυτονομία χάρη και στην καλή ψύξη του συστήματος.

Το πλαίσιο είναι υβριδικό από ατσάλι και αλουμίνιο, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο. Πάνω στο ψαλίδι εδράζονται δύο αμορτισέρ για καλύτερη συμπεριφορά, ενώ οι αναρτήσεις θα είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 110 κιλά, ενώ ο αναβάτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει διαφορετικό τιμόνι και διαφορετικά ποδοστήρια.

Η εταιρεία δουλεύει πάνω και σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα speedway.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστηριώδες το νέο μοντέλο της Zero Motorcycles

Υδρόψυκτο ηλεκτρικό κινητήρα κατασκεύασε η Energica

Το πρώην αφεντικό της MV Agusta μπαίνει στα ηλεκτρικά ποδήλατα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης