Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η ιταλική φίρμα Energica είναι ίσως η πιο επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρικών μοτοσικλετών. Η Energica είναι ο επίσημος προμηθευτής μοτοσικλετών του MotoEΔιαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις με κορυφαίο της μοντέλο το RS το οποίο έχει φέρει την τεχνολογία του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος MotoE στις μοτοσικλέτες δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2022 η Energica δουλεύει πάνω σε έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα περάσει στο επόμενο επίπεδο τις μοτοσικλέτες της. Πρόκειται για έναν ελαφρύ, μικρό σε διαστάσεις ηλεκτροκινητήρα του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτει σύστημα ψύξης με υγρό.

Το Ego είναι από τα πρώτα μοντέλα τα οποία κατασκεύασε η Energica.

Η Energica έχει επεκταθεί και στην αγορά της Ασίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Mavel και ονομάζεται Energica Mavel Co-Engineering. Η Η Energica ετοίμασε και ένα αγωνιστικό κιτ για τα μοντέλα Ego+ και RSαπόδοσή του φτάνει πλέον τους 169 ίππους, από τους 147 τους οποίους απέδιδε το προηγούμενο μοντέλο με το βάρος να έχει μειωθεί κατά 10 κιλά!

Σημαντική επίσης είναι και η οικονομία που παρέχει στην ενέργεια καθώς μειώνει την κατανάλωση κατά 10%. Τα νέα μοντέλα της Energica θα είναι εξοπλισμένα με τον καινούριο κινητήρα ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση στην Ασία.

Βίντεο παρουσίασης της σειράς RS.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μοτοσικλέτα με την καλύτερη αεροδυναμική στον κόσμο

Μέσα στο 2021 το πρώτο μοντέλο της LiveWire by Harley Davidson

Το 2027 οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες θα κοστίζουν λιγότερο από τις συμβατικές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης