Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Lambretta είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές φίρμες μοτοσικλέτας στην Ιταλία. Η εταιρείαΟ σχεδιαστής της πρώτης Lambretta ήταν σχεδιαστής αεροσκαφών και μισούσε τις μοτοσικλέτες! ιδρύθηκε από τον Ferdinando Innocenti πίσω στο 1922 και αρχικά εγκαταστάθηκε στην Ρώμη πριν μετακομίσει στο Μιλάνο. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Innocenti αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή μοτοσικλετών πόλης και ανάθεσε στον Corradino D’Ascanio την κατασκευή του πρώτου scooter της Innocenti το οποίο ονομάστηκε Lambretta.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Lambretta, μετά από το πέρασμά της από την κυβέρνηση της Ινδίας, πλέον βρίσκεται στα χέρια της Innocenti S.A. η οποία έχει έδρα στην Ελβετία και διαχειρίζεται την Lambretta σε όλο τον κόσμο. Η Lambretta από το 1947 αριθμεί πολλά μοντέλα, ωστόσο σήμερα διαθέτει στην γκάμα της ένα μόλις μοντέλο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα.

Μοναδική αισθητική για ένα scooter με... βαριά φανέλα.

Η V125 Special είναι διαθέσιμη στην τιμή τω 3.499 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το V125 Special. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο scooter με Ο D’Ascanio όταν έφυγε από την Innocenti έδωσε το σχέδιο της Lambretta στον Enrico Piaggio και η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή!μοναδικό σχεδιασμό που παραπέμπει στα θρυλικά μοντέλα της Lambretta του παρελθόντος. Ο κινητήρας είναι ένας μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, 124,7 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 11,5 ίππους. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού και το σύνολο ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5.

Οι αναρτήσεις είναι συμβατικές με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα περιλαμβάνουν έναν δίσκο 226mm εμπρός και έναν δίσκο 220mm πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Στον εξοπλισμό έχουμε LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, LCD οθόνη πληροφοριών, LED φλας, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και USB θύρα φόρτισης. Η Lambretta V125 Special είναι διαθέσιμη σε πέντε χρωματισμούς στην τιμή των 3.499€.

Βίντεο της V125 Special.

 

Ένας από τους πέντε χρωματισμούς είναι ο πορτοκαλοκίτρινος με μαύρη σέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lambretta vs Vespa: Ξέρεις από πίστα;

Η Malaguti ετοιμάζει το πρώτο της μοντέλο υπό την ιδιοκτησία της KSR

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης