Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph τα τελευταία δύο χρόνια έχει γυρίσει σελίδα σε πολλούς τομείς προσφέροντας πολλά, ποιοτικά, Η τιμή της νέας Tiger Sport 660 είναι στα 9.290€.αλλά και πολύ στοχευμένα μοντέλα στην γκάμα της. Η αρχή έγινε με το Trident 660, ένα naked μοντέλο το οποίο αμέσως έκανε αίσθηση και έφερε νέο κόσμο πιο κοντά στη βρετανική μάρκα. Η συνέχεια έγινε με τα μεγαλύτερα Speed Triple 1200RS και Speed Triple 1200RR, ενώ δεν άργησε να έρθει και το μεγάλο Tiger 1200.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο το μοντέλο όμως το οποίο χτυπάει δυνατά στις καρδιές του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινού είναι το Tiger Sport 660. Η συνταγή της Triumph ήταν απλή, αλλά σίγουρα εξαιρετικά μελετημένη. Πήρε τον απίθανο τρικύλινδρο κινητήρα του Trident και γύρω του έχτισε μια μοτοσικλέτα η οποία μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, έπρεπε να κάνει μεν τα πάντα, αλλά έπρεπε να τα κάνει καλά – πολύ καλά!

Είτε με τουριστικό εξοπλισμό, είτε στη σπορ της εκδοχή η μοτοσικλέτα... ροκάρει!
 
Επιθετικός σχεδιασμός, διασκεδαστικός κινητήρας

Σχεδιαστικά η νέα Tiger Sport 660 είναι πολύ σύγχρονη ακολουθώντας ένα δικό της, ξεχωριστό στυλ ανάμεσαΤη νέα Tiger συνοδεύουν πάνω από 40 γνήσια αξεσουάρ της Triumph. στα μοντέλα της γκάμας της Triumph. Η επιθετική μάσκα εμπρός με τα LED φωτιστικά σώματα σίγουρα δίνει μια σπορ αισθητική στη μοτοσικλέτα, ενώ τα ποιοτικά πλαϊνά πλαστικά σε συνδυασμό με την άνετη σέλα και την χαμηλή εξάτμιση δημιουργούν ένα μοντέλο που ευχαριστιέσαι να το βλέπεις καθημερινά και σε προδιαθέτει για επιδόσεις και άνεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του Tiger 660 είναι ο γνωστός τρικύλινδρος σε σειρά των 660 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 81 ίππους στις 10.250 σ.α.λ. και 64Nm στις 6.250 σ.α.λ. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ηλεκτρονικός ψεκασμός με τη χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού Ride by Wire. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από δύο επιλογές οδήγησης Road και Rain, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control) και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Ο τρικύλινδρος είναι απίστευτα διασκεδαστικός με κορυφαία απόκριση και γραμμικότητα στην απόδοση.

TFT οθόνη με δυνατότητα συνδεσιμότητας.

Πολύ σπορ, πολύ άνετο

Η Triumph έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην οδηγική συμπεριφορά του Tiger Sport 660 καθώς δεν ήθελε απλά Η Triumph προσφέρει την Tiger και με μειωμένη ισχύ για κατόχους διπλώματος A2.ένα ακόμα sport adventure μοντέλο. Θέλησε να πετύχει την τέλεια αναλογία σπορ οδήγησης, άνεσης και σταθερότητα στο ταξίδι, κάτι που κατάφερε τοποθετώντας πολύ ποιοτικά περιφερειακά στη μοτοσικλέτα. Το πλαίσιο χωροδικτύωμα από ατσάλι συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Showa 41mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ επίσης της Showa πίσω με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης. Οι τροχοί είναι χυτοί 17 ιντσών με κορυφαία ελαστικά της Michelin, ενώ στα φρένα έχουμε Nissin δαγκάνες σε δύο δίσκους 310mm εμπρός και έναν δίσκο 255mm πίσω. Φυσικά, το σύστημα πέδησης συνοδεύεται από ABS.

Πολύ άνετη θέση οδήγησης, ανάλαφρη αίσθηση και διασκεδαστικός κινητήρας... τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ανταγωνιστική τιμή στα 9.290€

Πολύ δυνατός είναι και ο εξοπλισμός του νέο Tiger καθώς διαθέτει TFT έγχρωμη οθόνη με προαιρετικό Το ύψος της σέλας είναι στα 835mm με κορυφαία εργονομία.σύστημα συνδεσιμότητας Triumph Connectivity. Μάλιστα στο σύστημα συνδεσιμότητας περιλαμβάνεται ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, έλεγχο του Smartphone και δυνατότητα ελέγχου GoPro κάμερα δράσης. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17,2 λίτρα, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 206 κιλά.

Το νέο Triumph Tiger Sport 660 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς κόκκινο/μαύρο, μπλε/μαύρο και γκρι/μαύρο στην τιμή των 9.290€. Μπορείτε να βρείτε το νέο Tiger στο δίκτυο συνεργατών της Triumph.

Το βίντεο παρουσίασης του Tiger Sport 660.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Triumph αλλάζει “ταχύτητα” στις εγκαταστάσεις του Hinkley

Αυτό το Triumph θα δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι

Με το Triumph Trident ξεχνάς τη φλυαρία και απολαμβάνεις την ουσία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης