Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα χρόνο πριν η Triumph ιδρυθεί, κάποιοι Βρετανοί μηχανικοί ξεκίνησαν να πειραματίζονται πάνω στα Ο κινητήρας ήταν αγορασμένος από την βελγική Minerva.πρώτα μοτοποδήλατα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μιλάμε φυσικά για το 1901 όταν κατασκευάστηκε η πρώτη μοτοσυκλέτα της βρετανικής φίρμας και πλέον επέστρεψε στα χέρια της εταιρείας στη σημαντική συγκυρία των 120 χρόνων ζωής της Triumph.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλλέκτης ο οποίος βρήκε και περιποιήθηκε τη μοναδική αυτή μοτοσυκλέτα είναι ο Dick Shepherd ο οποίος περιέγραψε με συγκίνηση τη στιγμή που βρήκε το μοντέλο. “Με πλησίασε ένας φίλος συλλέκτης και μου είπε ότι υπάρχει ένα παλιό μοντέλο Triumph που πρέπει να αξιολογήσουμε”, είπε ο Shepherd. “Εντυπωσιάστηκα όταν ανακάλυψα ότι αυτή είναι ίσως η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής της Triumph. Μαζί με τη μοτοσυκλέτα υπήρχε ένα γράμμα του 1937 το οποίο εξηγούσε τις ρίζες του μοντέλου και λεπτομέρειες για αυτό”.

Η συνταγή είναι απλή: ποδήλατο της Triumph και κινητήρας Minerva.

Στο εργοστάσιο του Hickley τοποθετήθηκε η σπάνια μοτοσυκλέτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιβεβαίωση πως πρόκειται όντως για το σπάνιο αυτό μοντέλο των Βρετανών ήρθε από τον κινητήρα. Η Στις 22 Ιανουαρίου ανοίγει στο Hickley το ιστορικό τμήμα για τα 120 χρόνια ιστορίας της Triumph.Triumph του 1901 χρησιμοποίησε έναν μικρό κινητήρα της Minerva ο οποίος είχε αριθμό παραγωγής. Ανατρέχοντας τα αρχεία της βελγικής Minerva ο Shepherd ανακάλυψε πως όντως πρόκειται για τον γνήσιο κινητήρα ο οποίος αγοράστηκε από την Triumph το 1901.

Η μοτοσυκλέτα φυσικά παραδόθηκε στην Triumph η οποία είχε διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό πως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα υπάρχει και έπρεπε να επιστρέψει στο εργοστάσιο. Οι άνθρωποι της Triumph τοποθέτησαν ήδη τη μοτοσυκλέτα στον ειδικό χώρο για τον εορτασμό των 120 χρόνων της φίρμας Triumph Factory Visitoe Experience στο Μουσείο του Hickley. Η Triumph δεν απέκλεισε πως ίσως δούμε το μοντέλο του 1901 και στην έκθεση Motorcycle Live στο Birmingham.

Χάρη στον Dick Shepherd βρέθηκε η πολύ σπάνια πρώτη Triumph.

Μοναδικό όργανο ένα ρολόι τσέπης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες Triumph

Αποστολή EICMA 2021: Βρετανική επέλαση στο Μιλάνο από την Triumph

Ιστορικές εκδόσεις για τρία μοντέλα της Triumph το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης