Ένα επενδυτικό group από την Ελβετία ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Lamborghini από τον όμιλο Το VW Group από το 2020 “ψάχνεται” να παραχωρήσει τη Lamborghini.Volkswagen και δεν αστειεύεται. Το Quantum Group AG κατέθεσε πρόταση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική εταιρεία με στόχο να την κάνει δική της, μαζί με όλη την… προίκα που κρύβεται από πίσω της.

Το Quantum Group πάντως έχει μακρινή σχέση με την εταιρεία, καθώς ο επικεφαλής της επένδυσης για τη Lamborghini είναι ο συνιδρυτής της Piech Automotive, Rea Stark. Ο έτερος συνεργάτης του είναι ο Anton Piech, ο οποίος είναι δισέγγονος του θρυλικού Ferdinand Porsche!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Quantum έχει βάλει στο πακέτο και το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini.

Η Quantum θα επενδύσει και στην έρευνα των μπαταριών

Η πρόταση της Quantum πάντως δεν αφορά μόνο το λογότυπο της Lamborghini, αλλά θέλει να περάσουν όλα Πρόσφατα η Lamborghini ανακοίνωσε πως περνάει και εκείνη στην ηλεκτρική εποχή με υβριδική τεχνολογία.στην κατοχή της εταιρείας. Αυτό το… όλα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της «Lambo» στην Ιταλία, τις εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος και τη συνέχιση της συνεργασίας με την Audi για τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να προχωρήσει η παραγωγή των μοντέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος από εκεί και πέρα είναι η Lamborghini να περάσει στη νέα εποχή της «καθαρής» ενέργειας. Μάλιστα στο πακέτο της πρότασης υπάρχει και επένδυση σε κέντρο έρευνας στη Γερμανία για εξέλιξη των μπαταριών. Η VW ωστόσο για την ώρα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στην πρόταση των Ελβετών, ωστόσο η εξέλιξη είναι σημαντική και ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραχωρήσει την premium ιταλική φίρμα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και πενταετή συνεργασία με την Audi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι επίσημο – Η Lamborghini είπε “ναι” στην ηλεκτροκίνηση!

Ποιος διάσημος ποδοσφαιριστής αγόρασε τη Lamborghini των 740 ίππων;

Αυτή η Pagani Huayra κόστισε πολλά εκατομμύρια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης