Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα είχαμε δει πολλά vintage μοντέλα να μετατρέπονται σε ηλεκτρικά και Το τελευταίο 2CV που κατασκευάστηκε ήταν στις 27 Ιουλίου 1990 και ήταν ένα Charlestonμάλιστα με εντυπωσιακά όμορφο τρόπο. Περιμέναμε λοιπόν τη στιγμή που θα δούμε και ένα από τα πιο εικονικά μοντέλα να αποκτούν ηλεκτρική καρδιά και να περνάνε στη νέα εποχή διατηρώντας την αξεπέραστη αισθητική τους.

Μιλάμε φυσικά για το μοναδικό Citroen 2CV, το μικρό γαλλικό μοντέλο που λάτρεψαν πολλές γενιές και συνεχίζουν να θαυμάζουν πολλοί ιδιοκτήτες. Ήρθε η ώρα λοιπόν να φρεσκάρετε το 2CV σας, να το βγάλετε από τη ναφθαλίνη και να το μετατρέψετε σε ηλεκτρικό προκειμένου να το απολαμβάνετε καθημερινά, χωρίς το άγχος των ρύπων και της βενζίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στον boxer δικύλινδρο των 602 κ.εκ.

Το κόστος της μετατροπής είναι 18.800€, ενώ μπορείς να αγοράσεις ολόκληρο το 2eCV με 33.550€!

Η εταιρεία που αναλαμβάνει τη μετατροπή μας έρχεται από την Αγγλία και συγκεκριμένα το Wiltshire. Η 2CVΟ κλασικός μοχλός ταχυτήτων παραμένει μόνο που τον χρησιμοποιείς μόνο μια φορά για την εκκίνηση του αυτοκινήτου Shop με απόλυτο σεβασμό στο αξεπέραστο μοντέλο επεμβαίνει με προσοχή στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Στη θέση λοιπόν του δικύλινδρου κινητήρα των 602 κ.εκ. τοποθετεί ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 26 ίππους, ενώ στο πορτμπαγκάζ είναι τοποθετημένες οι μπαταρίες των 10kWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτονομία του είναι κοντά στα 90 χιλιόμετρα, ενώ για την πλήρη φόρτιση σε κοινή οικιακή πρίζα απαιτούνται μόλις 3,5 ώρες. Μαζί με τη μηχανική μετατροπή η εταιρεία αναβαθμίζει και τις αναρτήσεις, το βάρος αυξάνεται μόλις 30 κιλά σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Η μετατροπή του 2eCV θα σας κοστίσει 18.800€ και σίγουρα δεν το λες λίγο. Αν αναλογιστούμε όμως την ιστορική σημασία του μοντέλου τότε ίσως και να αξίζει τον κόπο.

Βίντεο του 2eCV.

 

Το εσωτερικό παραμένει ίδιο με το κλασικό 2CV με μοναδική αλλαγή στις αναρτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο όμορφο και με οθόνη 9 ιντσών το Citroen C3 Aircross

H πραγματική αυτονομία σε 21 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης