Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μπορεί το νέο SUV της Citroen, το C5 Aircross να το έχουμε οδηγήσει και να σας έχουμε παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα του ωστόσο επίσημα η Citroen στην Ελλάδα μόλις τώρα ξεκινάει την εμπορική του διάθεση.
Για πρώτη φορά είδαμε το C5 Aircross στα τέλη του 2018. Τότε έγινε στην Ευρώπη το λανσάρισμα του. Μπήκε σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία και μέσα στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει στα μικρομεσαία SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείο αναφοράς στην κατηγορία του είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort. Είχε όλα τα πλεονεκτήματα που χρειάζεται σήμερα ο σύγχρονος οδηγός. Ευρυχωρία, πολυτέλεια στο εσωτερικό, άνετη οδήγηση στις ήπιες εκτός δρόμου διαδρομές και πάνω από όλα ασφάλεια.

Οι μεγάλοι τροχοί και τα 23 εκ απόστασης από το έδαφος δίνουν όπως και να έχει μια άλλη σιγουριά στον οδηγό που δεν τρέμει η ψυχή του μήπως και χτυπήσει σε κάποια μεγάλη φυτεμένη πέτρα στο χώμα.

Το νέο C5 Aircross, έχει ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα που το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι όμορφο στην εμφάνιση, άνετο στο εσωτερικό και ευέλικτο στις μετακινήσεις. Φυσικά είναι, πιο μοντέρνο και πιο δυναμικό. Μπορούμε να πούμε ότι το γαλλικό μοντέλο ωρίμασε και έγινε πιο κομψό ενώ το εσωτερικό του εκτός από ευρύχωρο είναι με υψηλής ποιότητας χρώματα και υλικά. Όμως αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει στο εσωτερικό είναι η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10” και της κεντρικής κονσόλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάταξη των χειριστηρίων είναι ακόμη πιο εργονομική ενώ το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle (επιλογέας ταχυτήτων) κάνει ακόμη πιο απλή τη ζωή του οδηγού. Με ένα κουμπί γίνεται και η επιλογή προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Εξωτερικά οι σχεδιαστικές γραμμές, δίνουν άλλη ταυτότητα. Οι καμπύλες έγιναν πιο «αιχμηρές» και αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό . Τα LED στα φώτα ημέρας είναι σε σχήμα V. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα δίνουν ένα “hi tech” και πιο “ισχυρό” 3D εφέ .

Στο δρόμο το νέο C5 Aircross είναι εύκολο στην οδήγηση και προσφέρει άνεση στους επιβάτες. Η ανάρτηση είναι υποδειγματική και τα καθίσματα άνετα με καλή πλευρική στήριξη. Όλα είναι εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort. 

Οι οδηγοί του νέου C5 Aircross επωφελούνται από 20 συστήματα υποβοήθησης που αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία των SUV. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning, ενώ παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ασφάλειας χάρη στη μόνιμη υποστήριξη του οδηγού.

Το C5 AIRCROSS στην έκδοση Plug-in Hybrid ενισχύει ακόμη περισσότερο τη γκάμα του μοντέλου, αλλά και τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας.  Για καθημερινές διαδρομές έως 55 χλμ μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και της απεριόριστης αυτονομίας για μεγάλες διαδρομές με τον βενζινοκινητήρα, οι Plug-in Hybrid εκδόσεις του Νέου C5 Aircross γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. 

Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 km/h και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου. Ο οδηγός του νέου C5 Aircross Plug-In Hybrid επωφελείται επίσης από μια σειρά υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της φόρτισης: με διαχείριση είτε απευθείας στο όχημα, είτε από το smartphone του, καθώς και με τη δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyCitroen.

Η διαδικασία της φόρτισης είναι ταχύτατη, με την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο ώρες με τη χρήση Wall-box. 

Tο Νέο Citroën C5 Aircross προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων plug-in Hybrid, βενζίνης ή diesel, η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στον τρόπο ζωής και δραστηριοτήτων σας, καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη. 

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, πιο συγκεκριμένα: 

•    Βενζίνη: 1.2 PureTech 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (BVM6 ή EAT8),
•    Πετρέλαιο: 1.5 BlueHDi 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο σχέσεων (BVM6 ή EAT8),
•    Plug-In Hybrid 225 με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων ë-EAT8

Η τιμή του νέου Citroen  C5 AirCross ξεκινάει από 31.500 ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης