Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις των ακριβών αυτοκινήτων και ιδίως των λεγόμενων supercars έχουν καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση έχει παίξει τον ρόλο της αλλά κυρίως η πολύ υψηλή φορολογία που σε ορισμένες περιπτώσεις διπλασιάζει την τελική τιμή του προϊόντος.

Τον Αύγουστο ταξινομήθηκε στην Ελλάδα μία ολοκαίνουρια Ferrari 458.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλοί φόροι

Αυτοκίνητα όπως Ferrari, Lamborghini, Aston Martin κ.ά. έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τους ελληνικούς Η τιμή της μπορεί να έφτασε και να ξεπέρασε με τους φόρους το μισό εκατ. ευρώ…δρόμους και δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ έχουν για να ξοδέψουν δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν τα… διπλάσια λόγω φόρων.

Κοιτάζοντας τις ταξινομήσεις διαπιστώνουμε πως τον Αύγουστο πουλήθηκε μία καινούρια Ferrari 458. Μπορεί να μην ξέρουμε ποιος είναι ο τυχερός ιδιοκτήτης, όμως σίγουρα θα πρέπει να κατέβαλε ένα τεράστιο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το μισό εκατομμύριο ευρώ, για να την κάνει δική του.

Ferrari...

Από το 2012

Αναζητώντας στις παλαιές ταξινομήσεις διαπιστώσαμε πως στην Ελλάδα έχει να πουληθεί καινούρια Ferrari πάρα πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), τελευταία φορά που είδαμε και πάλι στις ταξινομήσεις Ferrari ήταν τον Δεκέμβριο του 2012 όταν και πουλήθηκε μία California.

Σχεδόν εννέα χρόνια μετά, άλλος ένας τυχερός θα απολαμβάνει τις βόλτες του με το ιταλικό supercar στους ελληνικούς δρόμους και με αυτοκίνητο που φέρει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας…

 

 

Η εικόνα που βλέπει ο οδηγός της Ferrari 458...

 

Κινητήρας τοποθετημένος πίσω από την πλάτη των επιβατών...

 

 

Κοιτάς το εσωτερικό και αφήνεις τη φαντασία σου να ταξιδέψει...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης