Ακολουθώντας με γοργούς ρυθμούς στις προσταγές της εποχής που απαιτούν λύσεις υψηλής τεχνολογίας, το Townstar, είναι το ολοκαίνουριο LCV μοντέλο, που πρόσφατα αποκάλυψε η Nissan. Το εν λόγω ελαφρύ επαγγελματικό van, το οποίο θα προσφέρεται και ως επιβατικό, θα διατίθεται εκτός της βενζινοκίνητης έκδοσης και σε μία αμιγώς ηλεκτρική. 

Αυτό λοιπόν από μόνο του το καθιστά σαφώς αρκετά βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Βασιζόμενο στην πετυχημένη συνταγή του Nissan e-NV200, το ηλεκτρικό Townstar θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία 44kWh (245 Nm ροπής), ικανή για να του εξασφαλίσει αυτονομία 285 χλμ./ώρα (εκκρεμεί έγκριση τύπου). Από εκεί και πέρα, στην αγορά θα υπάρχει και η έκδοση βενζίνης των 1,3 λίτρων, με ισχύ 130 ίππων και 240 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοντέρνα αισθητική και από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης.
Περισσότερο από αξιοπρεπής ο εξοπλισμός στην καμπίνα

Όσο αφορά τον εξοπλισμό, η ιαπωνική εταιρεία αποδείχθηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρη στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού, όπως η ίδια αναφέρει, το αυτοκίνητο λανσάρει τεχνολογία 20+ λειτουργιών. 
Ανάμεσα στην πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων, περιλαμβάνεται το Around View Monitor (AVM), για πρώτη φορά στην κατηγορία των μικρών φορτηγών. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό καμερών, το σύστημα εμφανίζει μια επισκόπηση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το όχημα, παρέχοντας στους οδηγούς απόλυτη ηρεμία κατά τη στάθμευση, ακόμα και στα δύσκολα σημεία της πόλης.

Επίσης το ProPILOT είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στο όχημα να επιβραδύνει αυτόματα μέχρι την πλήρη στάση και να επιταχύνει ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα, καθώς και να το κρατήσει στο κέντρο της λωρίδας, ακόμη και σε μια μικρή στροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας 10 ιντσών για όλες τις ηλεκτρονικές λειτουργίες.
Ιδανικό τόσο για τον επαγγελματία όσο και για τον ιδιώτη

Υπηρεσίες συνδεσιμότητας όπως το E-Call, το Apple CarPlay, το Android Auto, καθώς και η ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, συγκαταλέγονται, εκτός των άλλων, στον πλούσιο κατάλογο του εξοπλισμού. Όλες οι υπηρεσίες απεικονίζονται στο εσωτερικό μέσω μιας οθόνης αφής 8 ιντσών, η οποία συνδέεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών για το αμιγώς ηλεκτρικό Townstar.

Η έκδοση combi του ιαπωνικού LCV προσφέρει χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 775 λίτρα (αρκετά αξιοπρεπής), ενώ, ανάλογα με τη διαρρύθμιση του εσωτερικού, μπορεί να φτάσει έως τα 3,9 m3. 
Ο επαγγελματίας μπορεί να μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες με συνολικό βάρος για το φορτίο τα 800 κιλά, με ικανότητα ρυμούλκησης 1.500 κιλών, ενώ οι δύο μεγάλες συρόμενες πόρτες στο πλάι διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την εκφόρτωση.  

Η Nissan θα παρέχει σε όλους τους κατόχους Townstar 5ετή εγγύηση ή 160.000 χιλιόμετρα (εκτός από την 8ετή ή 160.000 χλμ. για την μπαταρία), που καλύπτει τα μηχανικά και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος, τη βαφή, αλλά και την οδική βοήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Nissan συμπληρώνει 60 χρόνια παρουσίας στο Μεξικό και 60 χρόνια στην Ελλάδα

To ολοκαίνουριο Nissan Qashqai διακρίθηκε στα βραβεία Towcar of the Year 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης