Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου είναι για να καλύπτουν πολύ περισσότερες ανάγκες από αυτές που έχουμε οι Τοποθετήσαμε κοτσαδόρο στο Nissan Juke για να το ευχαριστηθούμε  ως ένα καθαρόαιμο SUV…Ππερισσότεροι στην καθημερινή μας ρουτίνα, όπως σπίτι, δουλειά, σχολεία, super market κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία στροφή των αγοραστών στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, γνωστά και ως Crossover ή SUV.

Αν και αναφερόμαστε σε οχήματα που πρέπει να βγαίνουν και εκτός πόλης, αρκετοί είναι αυτοί που δεν τα ευχαριστιούνται όπως πρέπει και δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές τους, που είναι αρκετές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορτώσαμε το Yamaha GP1800R στον κοτσαδόρο του Nissan Juke και είπαμε να αλλάξουμε την... ατζέντα μίας ανιαρής Φθινοπωρινής ημέρας

Αν το έχεις το χρησιμοποιείς και για τα χόμπι σου!

Το Nissan Juke είναι ένα Crossover που στην τελευταία του γενιά έχει αλλάξει σημαντικά και προσφέρει τόσα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος χρήστης. Εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.0 λίτρου ο οποίος Ο κινητήρας των 999 κ.εκ. έδειξε πως δεν… μασάει ούτε στις ανηφόρες αποδίδει 117 ίππους και συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Έχοντας στα χέρια μας το Nissan Juke σκεφτήκαμε πως πρέπει να το ζήσουμε ως ένα κανονικό SUV και να το δοκιμάσουμε στην πράξη. Με λίγα λόγια να το πιέσουμε, να το… φορτώσουμε και  γενικά να το αισθανθούμε ως μέρος της παρέας και ως το όχημα που θα μας βοηθήσει να κάνουμε όμορφα και ευχάριστα το χόμπι μας.

Αν και το ιαπωνικό μοντέλο φαντάζει μικρό και ιδίως με τον κινητήρα των 999 κ.εκ., παρ’ όλα αυτά τοποθετήσαμε έναν κοτσαδόρο για να μπορούμε να μεταφέρουμε το Jet Ski μας και να ταξιδεύουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Καθημερινή στην εθνική οδό χωρίς κίνηση και ταλαιπωρία...

Το Nissan Juke είναι ένα μικρό όχημα ελευθέρου χρόνου που μπορείς να το χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα αλλά και στα χόμπι σου...

Άνετα τα 450 κιλά…

Ο όποιος προβληματισμός… σχετικά με την έλξη και το βάρος εξαφανίστηκε μετά τα πρώτα μέτρα που Ρυθμίζεις το cruise control στην ταχύτητα που θέλεις και κινείσαι άνετα χωρίς να προβληματίζεσαι…καλύψαμε στο δρόμο. Έχοντας σχεδόν 450 κιλά βάρος (με καύσιμα, υγρά κ.λπ) σε τρέιλερ, φορτώσαμε στο Nissan Juke ένα Yamaha GP1800R και ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς το Λουτράκι.

Στο δρόμο και με φορτωμένο το τρέιλερ, αφενός καταλαβαίνεις το βάρος, αφετέρου δεν προβληματίζεσαι για το αν μπορείς να κινηθείς άνετα.

Να σημειώσουμε πως με τη χρήση του αυτόματου πιλότου και των συστημάτων ασφαλείας η μετακίνηση αποδείχτηκε πολύ άνετη και δεν μας προβλημάτισε καθόλου, ούτε στις ανηφόρες.

Ένας τυπικός έλεγχος στα διόδια και συνεχίζουμε...

Η γλίστρα στην παραλία Νεράιδα είναι αρκετά καλή για να ρίξεις εύκολα ένα ταχύπλοο ενώ υπάρχει και χώρος να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου

Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…

Περνώντας το Λουτράκι σταματήσαμε στην παραλία Νεράιδα για να ρίξουμε από τη γλίστρα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο την κορυφαία αγωνιστική έκδοση των Wave Runners. Δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου στο βάλε – βγάλε, ενώ μας βοήθησε και η κάμερα οπισθοπορείας. Παρκάραμε το Juke (στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πολύς χώρος) και κατευθυνθήκαμε αυτή τη φορά διά θαλάσσης, προς τη λίμνη Βουλιαγμένης, ένα ξεχωριστό μέρος που σε ταξιδεύει αλλού.

Εξαιτίας των μποφόρ δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να πάμε από την άλλη πλευρά του Κορινθιακού και να βουτήξουμε στην παραλία Μυλοκοπή, οπότε και «δέσαμε» στην παραλία που βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Περαχώρας. Τα γαλαζοπράσινα νερά σε συνδυασμό με την ιδανική θερμοκρασία (περίπου 28 βαθμοί Κελσίου) ήταν κάτι που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από την φαντασία μας και ιδίως αυτήν την περίοδο.

Όταν... μπλέκεις με τη θάλασσα "τρως" πολύ αλάτι

Μία ημέρα του Φθινοπώρου που μετατράπηκε σε αξέχαστη εμπειρία χάτη στον συνδυασμό Nissan Juke και Yamaha GP 1800R

Όχημα για τα πάντα

Πολύ απλά, μία φθινοπωρινή μέρα μετατράπηκε σε αξέχαστη εμπειρία που σπάνια οι περισσότεροι από εμάς Έχεις SUV; Ζήσε το όπως πρέπει…σκεφτόμαστε να κάνουμε αυτήν την περίοδο.

Το Nissan Juke απέδειξε πως δεν είναι μόνο ένα αυτοκίνητο για τις καθημερινές ανάγκες αλλά και ένα όχημα που μπορείς να το ζήσεις διαφορετικά αρκεί να το προσπαθήσεις. Αν τώρα διαθέτεις ένα Jet Ski ή ένα φουσκωτό σκάφος τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα και μοναδικά…

Οι παρακάτω εικόνες θα σας ταξιδέψουν αλλά και θα βάλουν σε σκέψη όσους έχουν στην κατοχή τους SUV να σκεφτούν πόσο απλά μπορούν να μετατρέψουν μία βαρετή μέρα σε αξέχαστη εμπειρία…

 

Η είσοδος, διά... θαλάσσης, στη λίμνη Βουλιαγμένης

 

Στην περιοχή της λίμνης Βουλιαγμένης μπορείς να "δέσεις" και να χαλαρώσεις στην παραλία. Να σημειώσουμε πως υπάρχει καφετέρια και ταβέρνα

 

 Η παραλία που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου Περαχώρας. Απλά μαγεία...

 

Ευκαιρία για βουτιές από το βράχο!

 

Μπορεί να είχε λίγα μποφόρ από την άλλη πλευρά του Κορινθιακού αλλά...

 

... δεν χάσαμε την ευκαιρία και για λίγο παιχνίδι!

 

Η ανέλκυση του Jet Ski στο τρέιλερ είναι εύκολη υπόθεση. Όταν το βγάζεις και απομακρύνεσαι από την γλίστρα βοηθά αρκετά και το αυτόματο κιβώτιο…

 

Εικόνες που θυμίζουν καλοκαίρι και πολλές φορές δεν τις ζούμε όπως πρέπει αν και μπορούμε...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης