Η NASA ετοιμάζεται για το επόμενο επανδρωμένο ταξίδι της στο φεγγάρι το 2024 και ζήτησε από τις εταιρίεςΣυστήματα που θα εξελιχθούν για το νέο όχημα θα περάσουν αργότερα στα δικά μας αυτοκίνητα να της παρουσιάσουν το επόμενο rover για τις… βόλτες στη σελήνη. Η General Motors είναι εκείνη που θα αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου οχήματος και θα συνεργαστεί για αυτό με την Lockheed Martin.

Το όχημα που ζήτησαν οι επιστήμονες της NASA πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους για να μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες σε αποστολές στο φεγγάρι και ιδιαίτερα στον “Νότιο Πόλο” της Σελήνης. Το πρόγραμμα ονομάζεται Artemis και η GM μαζί με την Lockheed Martin είναι από τους πιθανούς κατασκευαστές του νέου rover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξερεύνηση του Βόρειου Πόλου είναι ο στόχος του προγράμματος Άρτεμις.

Το όχημα θα έχει και πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης

Η GM δεν είναι ξένη στη συνεργασία της με τη NASA καθώς βοήθησε στην εξέλιξη του Apollo Lunar Roving Η αυτόνομη οδήγηση θα εξελιχθεί από την General MotorsVehicle στην αποστολή του Apollo 15. Μάλιστα ήταν εκείνη που κατασκεύασε το σύστημα πλοήγησης του προγράμματος Apollo. Από την άλλη, η Lockheed Martin έχει κατασκευάσει πολλά διαστημικά λεωφορεία, έχει βοηθήσει στα συστήματα ενέργειας των διαστημικών σταθμών και έχει πάρει μέρος σε πολλές αποστολές της NASA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της GM είναι το νέο rover να έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το παρελθόν, μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και φυσικά να διαθέτει αυτόνομη οδήγηση. Επίσης, θα έχει την ικανότητα μεγάλης μεταφοράς τόσο προσωπικού όσο και αγαθών.

Παλιότερο όχημα της GM σε αποστολή του Apollo 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To 2024 θα είναι έτοιμο το ηλεκτρικό SUV Hummer

Το απόλυτο γκαράζ για το ηλεκτρικό Hummer σου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης