Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαία βράβευση για έρευνα του zougla.gr για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 18:47
Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαία βράβευση για έρευνα του zougla.gr για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Τα βραβεία του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών) διεξάγονται μία φορά κάθε χρόνο και σε αυτά διακρίνονται δημοσιογράφοι που έχουν δημοσιεύσει κορυφαία άρθρα και έρευνες, που αφορούν κυρίως στον αθλητικό τομέα.

Για τη συμμετοχή σε αυτά τα βραβεία είναι απαραίτητη η πρόταση από δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι προτείνουν σε μία ειδική επιτροπή το δημοσίευμα που θεωρούν πως αντιπροσωπεύει τοη δημοσιογραφία και ακολουθεί τους κανόνες δεοντολογίας, προσφέροντας ξεχωριστή ενημέρωση στο αναγνωστικό κοινό.

Το ρεπορτάζ του zougla.gr για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (στη φωτό ο Νίκος Θεολόγος με τον Βασίλη Σαρημπαλίδη)

Τα ρεπορτάζ που ξεχώρισαν

Για το 2020, ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε 13 βραβεύσεις δημοσιογράφων που ξεχώρισαν για την αρθρογραφία τους τη Το ρεπορτάζ του zougla.gr είναι το μοναδικό που βραβεύεται με θέμα το αυτοκίνητο...χρονιά που διανύουμε.

Μεταξύ των διακριθέντων είναι και η έρευνα για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1908 από τον Νίκο Θεολόγο.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ρεπορτάζ του Βασίλη Σαρημπαλίδη που ολοκληρώθηκε μετά από μήνες εργασίας, έρευνας, μελέτης ακόμα και συμμετοχής στην ανακατασκευή του οχήματος που μετρά 112 χρόνια «ζωής».

 

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο (video - μοντάζ: Αποστόλης Μαρούσης)

 

Ποιοι παίρνουν τα βραβεία

Η διάκριση έγινε γνωστή και θα βραβευτεί έπειτα από τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, που συνεδρίασε, στις 13 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με αυτήν, τα μέλη του ΠΣΑΤ που βραβεύονται για το 2020 είναι:

•    Έπαθλο ΕΣΗΕΑ «Λίας Αργυριάδη»:  Χρήστος ΖΩΙΔΗΣ, Ιστοσελίδα «SDNA.gr», για το Σκίτσο του Μανώλη Γλέζου στον Ιερό Βράχο της  Ακρόπολης την ημέρα του θανάτου του.

•    Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης»: Κώστας ΚΟΦΙΝΑΣ, Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τη Συνέντευξη του διαιτητή Γιώργου Κομίνη με τίτλο «Στην Τούμπα είπα: Γιατί αυτή η φάση σε εμένα»

•    Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος»:  Βασίλης ΣΚΟΥΝΤΗΣ – Ρήγας ΔΑΡΔΑΛΗΣ, Τηλεοπτικό κανάλι «COSMOTE TV», εκπομπή «Pich n’ Roll» αφιερωμένη στον σουπερ σταρ του ΝBA Κόμπε Μπράιαντ.

•    Έπαθλο ΠΟΕΣΥ «Λάζαρος Πατσουράκος» :  Νίκος ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ, Ιστοσελίδα «Sportime.gr» για τη Συνέντευξη με τίτλο «Αντριάνο Τοπάλι: Η νύχτα που πέρασε τα σύνορα».

•    Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς», Νίκος ΓΑΒΑΛΑΣ – Βασίλης ΔΟΥΚΑΣ, Web TV «Olympiacos TV», για την Ταινία με αφορμή την κατάκτηση του 45ου Πρωταθλήματος του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο.

•    Έπαθλο «Ανδρέας Μπόμης»:  Νίκος ΚΟΜΙΝΗΣ, για το Φωτογραφικό στιγμιότυπο του Στέφανου Τσιτσιπά.

•    Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης»:  Αντώνης ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ, Ιστοσελίδα «mpalakritis.gr» για τη Συνέντευξη – Κατάθεση ψυχής του Σάββα Κωφίδη.

•    Έπαθλο «Κώστας Μότσης»:  Δημήτρης ΛΟΥΚΑΚΗΣ - Λουκάς ΛΟΥΚΑΣ – Μιχάλης -  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ραδιοφωνικός σταθμός «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», Εκπομπή «Τρεις λαλούν και ξημερώνει» για τα  θέματα α) καμπάνια για το Χαμόγελο του Παιδιού β) αιμοδοσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

•    Έπαθλο «Νίκος Αντωνιάδης»: Μάρκος ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ, για το Φωτογραφικό στιγμιότυπο τερματισμού στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας.

•    Έπαθλο «Ιδρυτικών Μελών ΠΣΑΤ Γιώργος Παντούρης & Δημήτρης Λιμπερόπουλος»:  Νίκος ΓΚΟΜΩΛΗΣ, Τηλεοπτικό κανάλι  «ΕΡΤ-1» Εκπομπή «Από τις Έξι», για το Ρεπορτάζ με τίτλο «Στα άδυτα του Στεγάστρου Καλατράβα».

•    Έπαθλο «Χάρης Λυμπερόπουλος»:  Αθλητικό τμήμα «COSMOTE TV», Εκπομπή «2004 δευτερόλεπτα» για σειρά 7 Συνεντεύξεων αναδρομής στο Euro 2004.

•    Έπαθλο «Νίκος Σωτηρίου»:  Βασίλης ΣΑΡΗΜΠΑΛΙΔΗΣ, Web TV «zougla.gr», Έρευνα-Ρεπορτάζ  για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο (1908).

•    Ειδικό Επαμειβόμενο Έπαθλο «Θεαγένης ο Θάσιος»: Βασίλης ΣΤΟΑΚΗΣ, Εφημερίδα «Sportday» και Ραδιοφωνικός σταθμός «Παρατηρητής της Ροδόπης», για το Αφιέρωμα με τίτλο «Μισός αιώνας ιστορίας», για τα 50 χρόνια του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

 

Την επιτροπή των δημοσιογραφικών βραβείων απαρτίζουν κορυφαίοι και καταξιωμένοι Δημοσιογράφοι

Ποια είναι η επιτροπή που ψήφισε;

Να σημειώσουμε πως την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ,  απαρτίζουν οι εξής δημοσιογράφοι: Πέτρος Λινάρδος, Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Κώστας Μυλωνάς, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Μάκης Παπαζήσης, Κώστας Κομίνης, Στράτος Σεφτελής, Ζήσης Καραβάς, Βάσω Μώραλη και εκ μέρους του Δ.Σ. ο Α’ αντιπρόεδρος Φώντας Χήτας.

Η ημερομηνία και ο τόπος της εκδήλωσης των Δημοσιογραφικών Βραβείων ΠΣΑΤ 2020, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Το πρώτο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στην Ελλάδα

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 19:40