Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εάν διαβάζατε στα χαρακτηριστικά ενός οχήματος: 0-100χλμ./ώρα σε 6.9 δευτ. ή τελική στα 230χλμ./ώρα, σίγουρα θα σκεφτόσασταν κάποιο sport αυτοκίνητο ή ένα καλό ηλεκτρικό SUV σωστά; Πώς θα νιώθατε εάν σας λέγαμε πως τα συγκεκριμένα νούμερα τα πετυχαίνει ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα που η μοναδική δουλειά του είναι να κουρεύει το γκαζόν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας συνταξιούχος μηχανικός κλιματιστικών κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο χλοοκοπτικό στον κόσμο με ένα όχημα που κατασκεύασε στο σπίτι του. Ο Τόνι Έντουαρντς πήγε το δημιούργημά του στο αεροδρόμιο Elvington στο Γιορκ της Βρετανίας, όπου μετρήθηκε με ταχύτητα 230χλμ./ώρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο όριο των 214χλμ./ώρα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Edwards το ονομάζει “Mowabusa” επειδή κινείται από τον κινητήρα των 1.300κ.εκ. από μια superbike Suzuki Hyabusa και χρησιμοποιεί επίσης την μπροστινή ανάρτηση από αυτοκίνητο. Μετά την κατοχύρωση του ρεκόρ ταχύτητας, ο Edwards έπρεπε να αποδείξει ότι μπορούσε πραγματικά να κόψει γρασίδι για να πιστοποιήσει το ρεκόρ. Κάτι το οποίο και έκανε.

 

Ωστόσο, έχει ανταγωνισμό. Η Honda κατείχε προηγουμένως το ρεκόρ στα 186χλμ./ώρα με το “Mean Mower”, το οποίο αργότερα έθεσε το ρεκόρ για την ταχύτερη επιτάχυνση χλοοκοπτικής μηχανής με 0-100 χλμ./ώρα σε 6,29 δευτερόλεπτα, με την εταιρία να υποστηρίζει πως το όχημα είναι ικανό να φτάσει τα 241χλμ./ώρα.

Το απόλυτο πρωτάθλημα της Αμερικής
Πόσο δημοφιλείς είναι οι αγώνες χορτοκοπτικής μηχανής στις Ηνωμένες Πολιτείες; Τόσο πολύ που ο ιστότοπος της Ένωσης Αγώνων Χλοοκοπτικού Γκαζόν πρέπει να διευκρινίζει στους επισκέπτες ότι είναι ο “παλαιότερος και μεγαλύτερος εθνικός φορέας έγκρισης αγώνων χλοοκοπτικού”. Γιορτάζοντας την 30η επέτειό της φέτος και με μεγάλους χορηγούς μάλιστα, αυτή η σειρά αγώνων χλοοκοπτικού είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι εύλογα θα περίμενε κανείς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι άνθρωποι με χιούμορ και όρεξη που οδηγούν αναβαθμισμένα χλοοκοπτικά σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, επιδιώκοντας ένα εθνικό πρωτάθλημα με βάση τους βαθμούς. Για λόγους ασφαλείας, οι λεπίδες έχουν αφαιρεθεί.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης