Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αν είστε λάτρης της περιπέτειας και αναζητούσατε ένα ιδιαίτερο όχημα που μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος με απόλυτη άνεση και συνάμα να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές απόλαυσης, η Singer Vehicle Design έχει τη λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βελτιωτικός οίκος με έδρα την Καλιφόρνια ο οποίος ειδικεύεται στα μοντέλα της Porsche, δημιούργησε μια πολύ σπέσιαλ έκδοση της 911 Safari.

Το εκπληκτικό όχημα ονομάζεται 911 ACS (All-terrain Competition Study). Βασίζεται στη γενιά 964 της 911 και έχει δεχθεί όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου ο κάτοχος να μπορεί να συμμετάσχει ακόμη και σε αγώνες αντοχής, όπως το Dakar.

Κάθε κομμάτι του αμαξώματος, από το πλαίσιο, έως τις αναρτήσεις και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, έχει αναβαθμιστεί. Το σώμα είναι από ανθρακονήματα, η απόσταση από το έδαφος είναι αρκετά μεγάλη, με τα φρένα να είναι αγωνιστικού τύπου και οι τροχοί παντός εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ένας εξακύλινδρος 3,6 λίτρων κινητήρας απόδοσης 450 ίππων και 570 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο, τετρακίνηση και τρία διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης. Επίσης, υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, δύο ελαστικά αντικατάστασης και μεγαλύτερης χωρητικότητας ρεζερβουάρ με ενισχύσεις.

Στο εσωτερικό συναντάμε μπάκετ καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων, roll cage εγκεκριμένο από τη FIA, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και ενσωματωμένο σύστημα παροχής πόσιμου νερού για οδηγό και συνοδηγό.

Όσο για την τιμή, η Singer δεν έκανε καμία αναφορά. Ωστόσο, υπολογίζουμε ότι η όλη κατασκευή ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.  

Ιδανικό για απαιτητικούς αγώνες αντοχής

 

Στη λάσπη πηγαίνει μόνο με το πλάι

Με τέτοια δύναμη και προδιαγραφές πετάει κυριολεκτικά

"Οργώνει" στο χώμα θαρρείς και είναι rally car τύπου WRC

Μπάκετ αγωνιστικά καθίσματα και κλωβός ασφαλείας

Απολαυστικό σε κάθε επιφάνεια

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης