Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Frank Stephenson έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό στον σχεδιασμό αυτοκινήτων που περιλαμβάνει την εργασία του με τις Ferrari F430, Maserati MC12, McLaren P1, Mini Cooper και πολλά άλλα. Τώρα, στρέφει την προσοχή του σε ένα πολύ διαφορετικό είδος εργασίας που σχετίζεται με το αυτοκίνητο. Η εταιρεία του, Frank Stephenson Design, βρίσκεται πίσω από το Babyark, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το «ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα στον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει πλαίσιο από ανθρακονήματα και η βάση έχει ειδικά υλικά (από χάλυβα) απορρόφησης ενέργειας που εκτείνονται σε περίπτωση κρούσης ώστε να επιβραδύνουν την ορμή του καθίσματος προς τα εμπρός. Παράλληλα το προσκέφαλο χρησιμοποιεί το αντικραδασμικό πολυμερές D30, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος, υπάρχουν 14 αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων επιταχυνσιόμετρων και γυροσκόπιων, που λένε στον ιδιοκτήτη εάν είναι ασφαλές να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κάθισμα. Μάλιστα υπάρχει και εφαρμογή που ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες εάν άφησαν ένα παιδί στο αυτοκίνητο.

Το Babyark ταιριάζει σε παιδιά ύψους έως 126  εκατοστών και βάρους μεταξύ 5 και 30 κιλών, ενώ οι γονείς μπορούν να το τοποθετήσουν είτε μπροστά είτε πίσω. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, το Babyark πέρασε από πάνω από 200 δοκιμές πρόσκρουσης για την αξιολόγηση της πιθανότητας τραυματισμών στο κεφάλι και στο στήθος. Μάλιστα ενώ τα περισσότερα παιδικά καθίσματα έχουν ημερομηνία λήξης, αυτή η εταιρεία λέει ότι τα υλικά από ανθρακονήματα και χάλυβα δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα υπάρχει και δωρεάν έλεγχος συντήρησης 10 χρόνια μετά την αγορά του προϊόντος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το παιδικό κάθισμα είναι προς το παρόν διαθέσιμο για προπαραγγελία με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις 31 Μαΐου 2023. Η τιμή είναι τώρα 990 $ και αυξάνεται στα 1.190 $ μόλις ξεκινήσουν οι πωλήσεις. Η εταιρεία λέει ότι ταιριάζει σε πάνω από το 80 τοις εκατό των οχημάτων και υπάρχει ένα εργαλείο στον ιστότοπο για τον έλεγχο της συμβατότητας. Το παιδικό κάθισμα συνοδεύεται από δωρεάν δοκιμή 100 ημερών μετά την αγορά, όπου μπορείτε να το στείλετε πίσω για επιστροφή χρημάτων
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης