Πριν μία εβδομάδα έγινε γνωστό πως το φορτηγό πλοίο Felicity Ace, το οποίο μετέφερε πάνω από 4.000 οχήματα του ομίλου VW, έπιασε φωτιά κοντά στις Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό. 

Το πλοίο μετέφερε 4.000 νέα αυτοκίνητα από την Γερμανία στις Η.Π.Α. μεταξύ των οποίων VW, Porsche, Audi και μερικές πανάκριβες Bentley, με την συνολική ζημιά να αγγίζει σχεδόν τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Ευτυχώς το πλήρωμα 22 ατόμων είναι καλά στην υγεία του και μακριά από το ακόμα φλεγόμενο πλοίο το οποίο καίει για ήδη 5 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί δεν σβήνει η φωτιά;
Ενώ οι πυροσβεστικές υπηρεσίες επιχειρούν από την πρώτη κιόλας ημέρα στο φλεγόμενο πλοίο, φαίνεται πως οι μπαταρίες λιθίου των ηλεκτρικών οχημάτων που μεταφέρονταν, κάνουν την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη. Η κατάσβεση της συγκεκριμένη φωτιάς απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και οι αρχές δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν πότε ακριβώς θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους, μιας και τα περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα, ήταν εξοπλισμένα με μπαταρίες.

Το πλοίο έχει μήκος 198 μέτρα και κατά πάσα πιθανότητα θα ρυμουλκηθεί στις Μπαχάμες όπου και θα αναζητηθεί η αιτία που προκάλεσε την φωτιά. Οι πυρκαγιές φορτηγών πλοίων ήταν η υπ’ αριθμόν τρία αιτία απωλειών στη ναυτιλία την τελευταία δεκαετία και υπήρξαν συνολικά 10 πυρκαγιές φορτηγών πλοίων το 2020.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης