Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Opel θα βρίσκεται πολύ σύντομα, τόσο σε εκδόσεις βενζίνης και diesel, όσο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με τις τιμές να ξεκινούν από 18.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mokka διακρίνεται για την εμπνευσμένη εμφάνισή του και το πλήρως ψηφιακό ταμπλό Pure Panel. Θα προσφέρεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (Edition, Elegance, Ultimate και GS Line), με τα δύο τελευταία να διαθέτουν καινοτόμα συστήματα υποστήριξης και έντονα σπορ χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mokka Ultimate, για παράδειγμα, κοστίζει 23.500€ με τον κινητήρα 1.2 Turbo των 100 ίππων και περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε BiColor black, Opel Vizor με χρωμιωμένο πλαίσιο, ασημί προστατευτικές ποδιές, φώτα adaptive IntelliLux LED matrix και μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, όπως τα «Active Lane Assist», «cruise control», «Keyless Open & Start» και «LIVE Navigation1» με πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο.

Η οθόνη 12 ιντσών προβάλλει κάθε πληροφορία στον οδηγό, ενώ το σύστημα πολυμέσων Multimedia Navi Pro με την έγχρωμη οθόνη αφής 10” ενσωματώνει κάθε εφαρμογή και υπηρεσία συνδεσιμότητας.

Τα ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα με μαύρη επένδυση από Alcantara υπόσχονται τη μέγιστη άνεση. Το θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι καθιστά την οδήγηση ακόμα πιο ευχάριστη, κυρίως τον χειμώνα. Τέλος, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του κάθισμα με λειτουργία μασάζ και ηλεκτροπνευματικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη.

Το Mokka GS Line (από 21.500€) φέρει ζάντες 18” σε TriColor black, μαύρη οροφή, μαύρους εξωτερικούς καθρέπτες και προστατευτικές ποδιές. Το λογότυπο είναι βαμμένο σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, με τη χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή να δημιουργεί μία έντονη αντίθεση. Το εσωτερικό έχει μαύρη οροφή, αλουμινένια πεντάλ και κόκκινο διάκοσμο. Τα μαύρα καθίσματα φέρουν πλαϊνά μαξιλάρια με εμφάνιση πολυτελούς δέρματος με κόκκινες ραφές και στιλιστικές πινελιές.

Οι τιμές του Mokka-e με τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων, την μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh και την αυτονομία των 324 χιλιομέτρων θα ανακοινωθούν αργότερα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Γερμανία κοστίζει 32.990€. Χάρη στα κίνητρα του κράτους όμως, το κόστος αγοράς πέφτει στα 23.420€.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης