Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τη ναυαρχίδα της μάρκας όσον αφορά στα SUV. Το καλύτερο, πιο προηγμένο τεχνολογικά, πρωτοποριακό αισθητικά και εκκεντρικό αυτοκίνητο που έχουμε δει ποτέ από την ίδια, παρουσίασε η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Q8 είναι αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον μοντέλο που φέρει το σήμα της εταιρείας από το Ingolstadt, τουλάχιστον από πλευράς design. Οι σχεδιαστές της φίρμας άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη, βγήκαν από τα συντηρητικά γερμανικά καλούπια, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι εμφανές πως το Q8 απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν το έντονο lifestyle και δεν διστάζουν να ξοδέψουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ικανοποιήσουν το γούστο τους και να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτό το αυτοκίνητο είναι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα τετράτροχα της Audi, ακολουθώντας τα χνάρια των κορυφαίων προτάσεων της αγοράς, δηλαδή των BMW Χ6 και Mercedes GLE Coupe.

Η σιλουέτα του είναι σαφώς πιο σπορ, μάτσο και επιθετική. Η τεράστια μάσκα με το αλουμινένιο πλέγμα και το χρωμιωμένο περίβλημα, μαγνητίζει το βλέμμα. Οι έντονες ακμές, τα φουσκώματα στο καπό, οι καμπύλες γραμμές και το μυώδες πίσω τμήμα, ολοκληρώνουν την ελκυστική εικόνα του αμαξώματος.

Το εσωτερικό δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις. Προέρχεται αυτούσιο από τα πρόσφατα A6 και Α8, συνδυάζοντας την πολυτέλεια, με την κομψότητα, την άνεση και τις high-tech τεχνολογίες. Στην κεντρική κονσόλα ενσωματώνονται δύο ψηφιακές οθόνες, με τους κλασικούς διακόπτες να λάμπουν δια της απουσίας τους.

Οι αεραγωγοί που διατρέχουν το ταμπλό κατά μήκος προσδίδουν μία σπορ νότα, με τα καθίσματα να προσφέρουν άριστη στήριξη στο σώμα του οδηγού και των επιβατών. Όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα και ύφασμα ανώτερης ποιότητας. Οι χώροι είναι ιδανικοί για τέσσερις ενήλικες, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από τα 605 έως τα 1.755 λίτρα. 

Για την κίνηση του αυτοκινήτου φροντίζουν τα ισχυρότερα εξακύλινδρα σύνολα του VW Group. Αναλυτικά οι τεχνικές προδιαγραφές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, προγραμματίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης