Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όχι δεν κάναμε λάθος στα νούμερα του τίτλου. Οι οδηγού του TopGear βρέθηκαν με την εντυπωσιακή Bugatti Chiron Super Sport των 1.600 ίππων στις εγκαταστάσεις προσγείωσης διαστημικών λεωφορείων στο Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα. Ένας χώρος κατασκευασμένος από τη NASA με ευθεία μήκους 4.8χλμ. ο οποίος χρησιμοποιείται από αρκετές εταιρίες όταν θέλουν να δοκιμάσουν τελικές ταχύτητες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το TopGear αποφάσισε να δει αν μια Bugatti Chiron Super Sport μπορεί να επιτύχει υψηλότερη τελική ταχύτητα από την ταχύτητα του ενός διαστημικού λεωφορείου όταν αγγίζει το έδαφος. Σύμφωνα με τη NASA, το λεωφορείο εξακολουθεί να ταξιδεύει με 110 μέτρα ανά δευτερόλεπτο κατά την προσγείωση του, δηλαδή περίπου 396 χιλιόμετρα ανά ώρα. Όταν ανοίγει το αλεξίπτωτο έλξης, η ταχύτητα αυτή πέφτει σε περίπου 95 μέτρα ανά δευτερόλεπτο δηλαδή 342 χιλιόμετρα/ώρα. 

Με τη σειρά του το hypercar χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο κινητήρα W16 ο οποίος με απόδοση 1.600 ίππων μπορεί να φτάσει τα 200 km/h από στάση σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η τελική ταχύτητα είναι πιο σημαντική εδώ και σύμφωνα με τους εργοστασιακούς αριθμούς της Bugatti, το όχημα μπορεί να φτάσει τα 440 kph. Στα χαρτιά, αυτό θα πρέπει να είναι υπεραρκετό για να ξεπεράσει την ταχύτητα προσγείωσης του Space Shuttle, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις πραγματικές επιδόσεις σε αυτή τη δοκιμή ταχύτητας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης