Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οδηγός ταξίδευε με 82χλμ./ώρα σε κατοικημένο δρόμο με όριο τα 50χλμ./ώρα και θα πληρώσει 121.202 ευρώ. Γιατί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν έλαβε χώρα στη Φινλανδία, μία χώρα στην οποία το ποσό των προστίμων του Κ.Ο.Κ. βεβαιώνεται ανάλογα με τις δηλωμένες ετήσιες εισφορές του οδηγού. Με απλά λόγια, όσο πιο πλούσιος είσαι, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσεις. 

Ο Wiklof λοιπόν, είναι Φιλανδός ζάμπλουτος επιχειρηματίας και όπως λέει ο ίδιος, βρισκόταν στον συγκεκριμένο δρόμο που είχε αρχικά όριο τα 70χλμ./ώρα και μόλις είδε την πινακίδα της μείωσης του ορίου στα 50χλμ./ώρα, άρχισε να φρενάρει, όμως η αστυνομία τον σταμάτησε πριν προλάβει να «πιάσει» την νόμιμη ταχύτητα.

“Λυπάμαι πραγματικά για το θέμα και ελπίζω ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίπτωση για την υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε ο οδηγός. Μάλιστα εκτός από το πρόστιμο, οι αρχές ανέστειλαν την άδεια οδήγησης του Wiklöf για δέκα ημέρες. “Έχω ακούσει ότι πρόκειται να μειώσουν ενάμισι δισεκατομμύριο από την υγειονομική περίθαλψη στη Φινλανδία, οπότε ελπίζω ότι τα χρήματα μπορούν να καλύψουν ένα κενό εκεί. Ιδανικά, θα ήθελα να διατεθούν για αυτόν τον σκοπό”, συμπλήρωσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Wiklöf ελέγχει το 100 τοις εκατό της εταιρείας Wiklöf Holding, η οποία διαχειρίζεται περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στους τομείς της εφοδιαστικής, των κατασκευών, των υπηρεσιών ελικοπτέρων, των ακινήτων, του εμπορίου και του τουρισμού. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών που ισοδυναμεί με 247 εκατομμύρια ευρώ το 2020 και λειτουργικά κέρδη 11 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, ο ίδιος οδηγός φαίνεται πως γενικά αργεί να φρενάρει καθώς έλαβε κλήση 95.000 ευρώ το 2013 και 63.680 ευρώ το 2018, ξανά για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης