Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η κορεατική φίρμα σημείωσε ένα ακόμη αξιοθαύμαστο ρεκόρ, αποδεικνύοντας ότι τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με υδρογόνο, εκτός από εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον είναι και απολύτως πρακτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Nexo, το οποίο φέρει κυψέλες καυσίμου και εκλύει στην ατμόσφαιρα μόνο νερό, κατάφερε να καλύψει μια διαδρομή μήκους 887,5 χιλιομέτρων με ένα μόνο γέμισμα. Συγκεκριμένα, ο επαγγελματίας οδηγός Brendan Reeves πήγε από τη Μελβούρνη έως το Broken Hill (στην Αυστραλία) χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτονομία που έχει καταγραφεί ποτέ με υδρογονοκίνητο όχημα. Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, το Hyundai Nexo κατανάλωσε σε πραγματικές συνθήκες μόλις 6,27 κιλά υδρογόνου, δηλαδή 0,706κ. ανά 100 χιλιόμετρα.

Από την εξάτμιση βγαίνει καθαρό νερό.Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το Nexo καθάρισε 449.100 λίτρα αέρα, όσα δηλαδή χρειάζονται 33 ενήλικες σε μία ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To μοντέλο της Hyundai τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 163 ίππων και 395 Nm ροπής. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 179 χλμ./ώρα, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 9,2 δευτερόλεπτα και η αυτονομία με βάση τις εργοστασιακές ρυθμίσεις αγγίζει τα 756 χλμ.

Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα φιλτραρίσματος, απομονώνει και καθαρίζει το 99,9% των πολύ λεπτών σωματιδίων, ενώ από την εξάτμιση βγαίνουν μόνο σταγονίδια.

Στη Γερμανία το Nexo κοστίζει γύρω στα 77.000 ευρώ και στην Αγγλία 65.995 λίρες.

Με ένα γέμισμα έκανε 887,5 χιλιόμετρα.

Το Nexo ανήκει στην κατηγορία των crossover.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοκίνητο δίνει οξυγόνο σε αθλήτρια!

Πόσο κοστίζει στη Γερμανία το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5;

290 ίπποι και κορυφαίες επιδόσεις για το Hyundai Kona N

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης