Εντυπωσιάζει το νέο Renault Arkana

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, 13:27
Εντυπωσιάζει το νέο Renault Arkana

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Κομψό, δυναμικό, με καθαρές γραμμές και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το ολοκαίνουργιο coupe crossover της γαλλικής φίρμας, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

Η Renault παρουσίασε με κάθε επισημότητα το Arkana στην έκθεση της Μόσχας. Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από τη Ρωσία το 2019, στη συνέχεια θα λανσαριστεί στην Ασία και μετά στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Χαρακτηρίζεται ως παγκόσμιο μοντέλο και ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων Sport Activity Coupe.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το Arkana συνδυάζει στοιχεία από τα SUV, τα crossover και τα sport sedan. Από σχεδιαστικής πλευράς, το εμπρός τμήμα ακολουθεί τη φιλοσοφία των πρόσφατων μοντέλων της γκάμας, με τα φώτα ημέρας σε σχήμα C να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Οι ζάντες 19 ιντσών, η έντονη κλίση της οροφής, τα τονισμένα φτερά, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά, το κοφτό πίσω τμήμα και οι μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης, προβάλλουν έναν έντονο δυναμισμό και μία κομψότητα. Αναμφισβήτητα, επρόκειτο για ένα από τα πιο στιλάτα αυτοκίνητα που έχουμε δει από τη Renault τα τελευταία χρόνια.

Το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι σε μορφή προ-παραγωγής, γεγονός που σημαίνει ότι, η τελική του εικόνα θα διαφέρει ελάχιστα. Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχουν πληροφορίες. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης και τους πιο αποδοτικούς κινητήρες του ομίλου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, 13:27