Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

H Bentley είναι μία εταιρία που έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης  και μάλιστα έχει δηλώσει πως από το 2030, ολόκληρη η γκάμα της θα είναι BEV. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2026 και για να διατηρηθεί ζεστό το ενδιαφέρον μέχρι τότε, ο CEO Adrian Hallmark μοιράστηκε μερικές ζουμερές λεπτομέρειες σχετικά με τα επερχόμενα μοντέλα μηδενικών εκπομπών της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλέπονται δύο διαφορετικά πακέτα μπαταριών ενώ οι σπορ εκδόσεις με την ονομασία Speed, θα επωφεληθούν από αυτό που ο επικεφαλής της εταιρίας χαρακτηρίζει ως “την W12 των μπαταριών”. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Hallmark δήλωσε ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα αποδίδουν μεταξύ 50 και 100 τοις εκατό περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα πανίσχυρη σειρά κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Στη Batur (που είναι και το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας), ο κινητήρας των 6,0 λίτρων twin-turbo αποδίδει 740 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Σε συνέντευξή του στο Automotive News Europe πέρυσι, ο Hallmark δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λανσαριστεί ένα EV με 1.400 ίππους και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο.

Όσον αφορά την αυτονομία, ο επικεφαλής της Bentley υποσχέθηκε ότι τα EV θα μπορούν να καλύψουν έως 724 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Εάν αδειάσετε τις μπαταρίες, θα χρειαστείτε λιγότερο από 20 λεπτά για να αναπληρώσετε από το 10 έως το 80%. Ο Hallmark λέει ότι αυτά τα μελλοντικά EV θα έχουν περίπου την ίδια αυτονομία με τα μοντέλα ICE που πωλούνται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι οι Bentley θα παραμείνουν Bentley όσον αφορά το μέγεθος, δηλαδή θα είναι επιβλητικά μεγάλα αυτοκίνητα: “Η δουλειά μας είναι να κατασκευάζουμε Bentleys, όχι BEV με σήματα Bentley”. Πρόσθεσε ότι θα γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί για χάρη της καλύτερης αεροδυναμικής για τη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο Hallmark αναφέρθηκε και στα ηλεκτρονικά καύσιμα. Αν και πιστεύει ότι είναι “πραγματικά συναρπαστικά” και η τεχνολογία έχει ωριμάσει, η παραγωγική ικανότητα που απαιτείται για την πλήρη αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων απέχει πολύ. Η Porsche, επίσης μέλος του ομίλου Volkswagen, ξεκίνησε την παραγωγή συνθετικού καυσίμου στα τέλη του 2022 στο εργοστάσιό της στη Χιλή.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης