Τη δυνατότητα να οδηγήσει στην πίστα τo κορυφαίο τετράτροχο που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο του Woking στη Βρετανία, είχε ο ανιψιός του θρυλικού Ayrton Senna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Bruno Senna οδήγησε τη McLaren Senna GTR στο circuit του Estoril στην Πορτογαλία και στη συνέχεια μίλησε για την εμπειρία που έζησε πίσω από το τιμόνι του ακριβοθώρητου αγωνιστικού hypercar.

Το αυτοκίνητο προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, θα παραχθεί σε μόλις 75 μονάδες, κοστίζει  1.281.999 ευρώ χωρίς τους φόρους και έχει κάνει ήδη sold out.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ονειρική GTR φέρει αγωνιστικό πακέτο, πατάει σε σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών με σλικ ελαστικά της Pirelli διαστάσεων 285/650 εμπρός και 325/705 πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους 390 χλστ. με αλουμινένιες monoblock δαγκάνες.

Βασίζεται σε carbon monocoque πλαίσιο Monocage III-R, εξοπλίζεται με ενσωματωμένο roll cage, ανάρτηση αγωνιστικού τύπου, αγωνιστική εξάτμιση, τεράστια πίσω πτέρυγα, διαχύτη και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Παράγει περισσότερα από 1.000 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα, με τον οδηγό να κάθεται σε αγωνιστικό μπάκετ κάθισμα με ζώνες έξι σημείων.

Το τιμόνι προέρχεται από τα οχήματα προδιαγραφών GT3, όπως και τα περισσότερα τμήματα της καμπίνας. Το μόνο αξεσουάρ άνεσης που διαθέτει είναι το air condition. Τροφοδοτείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 825 ίππων και 800 Nm ροπής, που συνδυάζεται με κιβώτιο SSD 7 σχέσεων και Launch Control. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Wet, Track και Race).

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης