Δύο βασικές πρωτοβουλίες σχετικές με τις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι οποίες επιδιώκουν να καθιερώσουν πρότυπα στη βιομηχανία για την ανταλλαγή δεδομένων καθώς επίσης και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εγκαταστάσεων παραγωγής, υπέγραψε η Ford. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της Ford για ανθρακική ουδετερότητα στις Ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της, στις υπηρεσίες logistics και στους προμηθευτές της μέχρι το 2035. Με τις δύο συμφωνίες που υπέγραψε συμμετέχει  στο Data-Sharing Network και στην Auto Industry Initiative για να δημιουργήσει πιο  βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού.

Η πρώτη πρωτοβουλία φέρει την ονομασία Catena-X Automotive Network και ιδρύθηκε για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω της συνεχούς ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των εταίρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη ονομάζεται Responsible Supply Chain Initiative (RSCI) και παρέχει εργαλεία, μέτρα 
Catena-X Automotive Network.Ως ένα ψηφιακό οικοσύστημα και συνεργατικό δίκτυο, το Catena-X θα δημιουργήσει ενιαία πρότυπα για την αλλαγή δεδομένων και πληροφοριών σε όλη την αξιακή αλυσίδα της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η Ford ενώνει τις δυνάμεις της με μία πολυσυλλεκτική ομάδα συνεργατών από το χώρο των επιχειρήσεων και της επιστήμης σε αυτή την πρωτοφανή συνεργασία μεταξύ εταιρειών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Η Ford είναι ένα από τα 14 ιδρυτικά μέλη αυτής της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο Αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας (VDA). Στόχος της RSCI είναι να αναπτύξει μία τυποποιημένη διαδικασία για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εταιρειών στις εφοδιαστικές αλυσίδες της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής συμμόρφωσης ως προς τις συνθήκες εργασίας, της ασφάλειας στον τομέα της εργασίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης