Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα από τα ιστορικότερα μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μόλις επέστρεψε! Ο λόγος για το “original” Fiat 500, γνωστό και ως Fiat Topolino. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Topolino επαναφέρει ένα όνομα που κάποτε άνοιξε το δρόμο για την αστική κινητικότητα. Παραγόταν από την ιταλική εταιρία για μία εικοσαετία (1936 έως 1955) και αποτελούσε μια ιδανική λύση για τους πολυσύχναστους και στενούς δρόμους των πόλεων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη Fiat, το νέο Topolino ενσαρκώνει τέλεια το ιταλικό πνεύμα και παρά το γεγονός πως η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο μία φωτογραφία του νέου της EV, είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε ότι στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα μεταμφιεσμένο Citroën Ami.

Το μικρό μοντέλο μπορεί να οδηγηθεί από νέους 16 ετών και πάνω χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη διπλώματος, και παρά το γεγονός πως η Fiat δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης, είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε πως θα είναι ίδιο με το αδελφικό Citroen Ami. Σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για μία μπαταρία 5.5 kWh η οποία αποδίδει 8 άλογα και προσφέρει τελική ταχύτητα μέχρι 45χλμ. και αυτονομία 75χλμ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά το μοντέλο έχει ρετρό καλύμματα τροχών, στρογγυλούς προβολείς, σχοινιά αντί για πόρτες και καθόλου πλαϊνά παράθυρα. Η μαλακή οροφή μαζεύεται, ενώ στο εσωτερικό φαίνεται η δίχρωμη ταπετσαρία. 

Πως σας φαίνεται το Ami της Fiat;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης