Η νέα BMW σειρά 7 διαθέτει μέχρι και… ιδιωτικό σινεμά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, 19:25
Η νέα BMW σειρά 7 διαθέτει μέχρι και… ιδιωτικό σινεμά

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η έβδομη γενιά της σειράς 7 είναι γεγονός και η λέξη πολυτέλεια αποκτά καινούργιο νόημα. Το επιβλητικό sedan παρουσιάστηκε σήμερα από την BMW και λανσάρεται αρχικά σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή που σέβεται τις ανάγκες του σημερινού οδηγού, αλλά και του περιβάλλοντος.

Σχεδιαστικά το μοντέλο ακολουθεί τη γνωστή φιλοσοφία της εταιρείας με απόλυτο highlight τα θηριώδη εμπρός «νεφρά», αλλά και τα λεπτά - αιχμηρά φωτιστικά πίσω σώματα. Φυσικά, η εικόνα της λιμουζίνας προϊδεάζει εξαρχής για τους αρχοντικούς χώρους που προσφέρει στο εσωτερικό, όπου όλοι οι επιβάτες έχουν αρκετό χώρο για να ταξιδεύουν σταυροπόδι. Η τεχνολογία είναι έκδηλη με την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display, την καινοτόμα BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View.

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen - μιας πανοραμικής οθόνης 31,3 ιντσών σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. 

Στο τερέν των κινητήρων, στην Ευρώπη αρχικά θα λανσαριστεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση i7 xDrive60 με του 544 ίππους και τα 745 Nm ροπής, η οποία καταφέρνει το 0-100 σε 4,7 δευτ. και τελική στα 240 χλμ./ώρα. Η αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 590 και 625 χλμ., ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα, προσφέροντας μόνιμη τετρακίνηση. Στις αρχές του νέου έτους θα ακολουθήσουν και περισσότερες υβριδικές εκδόσεις.
 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022, 12:23