Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι ένα από τα τελευταία αυθεντικά sportcars. Μετά την Emira τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τη Lotus. Η ιστορική βρετανική φίρμα ετοιμάζεται για το επόμενο «ηλεκτρικό» κεφάλαιο της ιστορίας της, κι αυτό το αυτοκίνητο αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της χρυσής εποχής της αυτοκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, ένα τετράτροχο υψηλών επιδόσεων όπως η Emira, πρέπει να εφοδιάζεται με τα κατάλληλα ελαστικά. Η Lotus επέλεξε ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης για το μοντέλο της, το Goodyear Eagle F1 SuperSport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το εξελιγμένο ελαστικό τύπου UUHP (υπέρ-υπέρ υψηλών επιδόσεων) της Goodyear. Διαθέτει μια μοναδική κατασκευή με κάλυμμα Powerline που επιτρέπει να διατηρεί το σχήμα του και να μεγιστοποιεί την επαφή του με το οδόστρωμα. Αυτή του η ιδιότητα προσφέρει υψηλή σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, απαραίτητη για τον συγκεκριμένο τύπο σπορ οχήματος.

Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με την καινοτόμο σύνθεση γόμας σε σχήμα U, γνωστή ως Τεχνολογία DualPlus, παρέχουν καθορισμένες ζώνες πέλματος για εξαιρετική απόδοση σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.

Το Eagle F1 SuperSport έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Emira σε διάσταση 245/35ZR20 εμπρός και 295/30ZR20 πίσω για τη βελτιστοποίηση της αίσθησης οδήγησης και χειρισμού του οχήματος. Αυτό το έργο έρευνας και ανάπτυξης αποκλειστικά για το βρετανικό sportcar σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κατασκευή ελαστικών για τη Lotus είναι εξολοκλήρου μοναδική και γι’ αυτό φέρει την επωνυμία LTS στο πλευρικό τοίχωμα ως απόδειξη.

Θυμίζουμε πως, η Lotus Emira προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες: έναν turbo τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων κi έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3.5 λίτρων, με ισχύ 360 και 400 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H εξωτική Lotus Emira κλέβει την παράσταση

Η Lotus ετοιμάζει και ηλεκτρικό SUV!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης