Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Τσέχικη εταιρία αποκάλυψε μέσα από τον Διευθύνων Σύμβουλο της, Klaus Zellmer, πως ο διάδοχος της Skoda Fabia θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά. Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου Vision 7S Concept που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες επάνω στην ηλεκτρική Fabia, η οποία όμως δεν προβλέπεται να δει το φως της δημοσιότητας πριν από το 2027. Πιθανότατα θα «πατάει» πάνω στη πλατφόρμα MEB του VW ομίλου, πριν εκείνη αποσυρθεί και τη θέση της πάρει η νέα SSP.

Βλέπουμε πως όσο περνάει ο καιρός, ο εξηλεκτρισμός δεν αφορά μόνο τα μεγάλα και επιβλητικά οχήματα, αλλά έρχεται και στο τερέν των αυτοκινήτων πόλης. Μη ξεχνάμε πως από το 2035, θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα σε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε.

Αυτή η αλλαγή όμως προς τον εξηλεκτρισμό, φαίνεται πως θα επηρεάσει τόσο την σχεδίαση, όσο και την απόσταση του μοντέλου από το έδαφος. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση η επόμενη Fabia (εάν φυσικά διατηρηθεί και το όνομα του μοντέλου), να έχει καθαρό crossover χαρακτήρα και να αφήσει τα σχεδιαστικά καλούπια των hatchbacks. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως η Skoda συνεχίζει κανονικά το πλάνο της για εξηλεκτρισμό της γκάμας της, καθώς εκτός από την έκδοση παραγωγής του Vision 7S concept, έχουν ήδη ανακοινωθεί δύο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα, ένα αστικών προδιαγραφών και ένα crossover. 

Είστε έτοιμοι να ξανασυστηθείτε με τα αγαπημένα σας μοντέλα; Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι αθόρυβα και αμιγώς ηλεκτρικά!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης