Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Mazda MX-5 δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Αποτελεί το πιο γνωστό roadster της αγοράς και ένα από τα πιο fun to drive αυτοκίνητα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιαπωνική φίρμα θέλει να δώσει την ευκαιρία και στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν την οδηγική ομορφιά του Miata, για αυτό και κατασκεύασε μία ειδική έκδοση του μοντέλου που οδηγείται χωρίς πεντάλ.

Οι μηχανικοί έχουν αντικαταστήσει τα πεντάλ γκαζιού και φρένου με έναν μοχλό, τον οποίο ο οδηγός τραβάει για να επιταχύνει και σπρώχνει για να επιβραδύνει. Μάλιστα υπάρχει και ειδικό εξάρτημα στο τιμόνι που επιτρέπει την ευκολότερη χρήση του με ένα χέρι, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει το ένα χέρι σε αυτό και το άλλο στο μοχλό, απολαμβάνοντας πλήρως την οδήγηση. 

Το μοντέλο φυσικά συνδυάζεται αποκλειστικά με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να παραγγελθεί τόσο με την τυπική υφασμάτινη οροφή όσο και με την RF. Παράλληλα, καθώς απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα, υπάρχει ειδικό κάλυμμα για αποθήκευση του αναπηρικού αμαξιδίου στη θέση του συνοδηγού ενώ υπάρχει και πλευρική στήριξη για πιο εύκολη είσοδο στο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα, αυτή η συγκεκριμένη και ειδικά διαμορφωμένη έκδοση κοστίζει 2.500 ευρώ επιπλέον και διατίθεται για παραγγελία μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Εμείς θα πούμε πως είναι μία εκπληκτική κίνηση και θα ήταν όμορφο να δούμε κάτι αντίστοιχο και σε υπόλοιπα μοντέλα σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η fun to drive οδήγηση πρέπει να είναι δικαίωμα όλων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης