Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η «πεταλούδα του Αιγαίου», το νησί των Δωδεκανήσων με την απαράμιλλη γοητεία και την άγρια ομορφιά, μετασχηματίζεται σε έναν έξυπνο και αειφόρο τόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας, που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group, εξελίσσεται με γοργό ρυθμό. Πριν λίγες μέρες, η Kosmocar διοργάνωσε στο νησί ένα τριήμερο test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ανοιχτή συμμετοχή των κατοίκων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη νέα μορφή κινητικότητας. Διαθέσιμος προς οδήγηση ήταν ένας στόλος αποτελούμενος από μοντέλα της γερμανικής μάρκας και συγκεκριμένα τα e-up!, ID.3 και ID.4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή των κατοίκων της Αστυπάλαιας ήταν αθρόα, η εμπειρία για όλους πρωτόγνωρη και το ενδιαφέρον μεγάλο. Πολλές ήταν και οι απορίες, για παράδειγμα σχετικά με τον τρόπο οδήγησης ή τη διαδικασία φόρτισης, με τους ανθρώπους της Kosmocar να παρέχουν όλες τις απαντήσεις.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο έγινε η παράδοση ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις εταιρείες ενοικίασης (Rent a Car) που δραστηριοποιούνται στο νησί. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ειδικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις αυτές, που στόχο έχει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου για απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στην ένταξη και διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους τους.

Με την ευκαιρία, παραδόθηκαν δύο ακόμα ηλεκτρικά σκούτερ SEAT MÓ 125 στην Αστυνομία, ακολουθώντας την αντίστοιχη παράδοση τριών ID.4, ενός ID.3 και ενός ακόμα SEAT MÓ eScooter 125.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα

Τα «φώτα» της Ευρώπης πέφτουν στην «Πράσινη Αστυπάλαια»

Κ. Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια είναι η δοκιμαστική βάση για την πράσινη μετάβαση

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης