Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από τον Ιούλιο πιθανότατα η Lucid θα αποβιβάσει τα απίστευτα γρήγορα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στην αγορά της Ευρώπης. Το μοντέλο Air που για πολλούς αποτελεί τον κύριο αντίπαλο της Tesla καθώς υπόσχεται τα ίδια αλλά σε χαμηλότερη τιμή, θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία και Νορβηγία από τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία έχει ήδη δεχθεί περισσότερες παραγγελίες από τις 25.000 μονάδες που μπορεί να κατασκευάζει ετησίως και για αυτό θα ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στην Σαουδική Αραβία με στόχο να διπλασιάσει της παραγωγή.

Το μοντέλο της εταιρίας Air, διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις από 480 άλογα μέχρι και 1.111, εξοπλίζεται με λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, ενώ μπορεί (ανάλογα την έκδοση πάντα)  να διανύσει από 650 μέχρι και 800χλμ. με μία φόρτιση. Η φουτουριστική του σχεδίαση, οι μεγάλες σε μέγεθος και χωρητικότητα μπαταρίες αλλά και τα συστήματα ασφαλείας και αυτόνομης οδήγησης, το καθιστούν ίσως τον μεγαλύτερο αντίπαλο της Tesla αυτή τη στιγμή.

Το τελευταίο μοντέλο που παρουσίασε η εταιρία είναι το Air Grand Touring Performance, το οποίο αποδίδει 1.050 άλογα έχοντας παράλληλα 718χλμ. αυτονομίας. Το μοντέλο μπορεί να επιταχύνει 0-100 σε 2,6 δευτερόλεπτα, την ώρα που διαθέτει έως και 718 χλμ. αυτονομίας, σίγουρα όχι έχοντας πατημένο το γκάζι στο τέρμα. Η μπαταρία τεχνολογίας  900V+ επιτρέπει την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση προσθέτοντας έως και 483 χλμ. αυτονομίας σε 21 λεπτά από φορτιστή DC 350 kW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά τα μοντέλα συνοδεύονται από υπερπλήρη λίστα εξοπλισμού με τεράστιες οθόνες 5K, δυνατότητα απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού, ολόκληρη τη σουίτα DreamDrive Pro ADAS με περισσότερα από 30 συστήματα ασφαλείας, 21 ηχεία και θερμαινόμενα – αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης