Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με το νέο Mini Cooper Electric να αποκαλύπτεται στο τέλος του έτους, πριν ξεκινήσει να πωλείται το καλοκαίρι του 2024, η εταιρία δημοσίευσε αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο αφεντικό της Mini, Stefanie Wurst, δήλωσε σε πρόσφατη εκδήλωση ότι το νέο Mini Cooper hatchback θα αποτελέσει τη βάση για μια επαναστατική νέα γκάμα μοντέλων. Η ανανεωμένη αυτή γκάμα θα περιλαμβάνει το ηλεκτρικό crossover Aceman (το πρώτο  μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό) και το μεγαλύτερο νέο SUV Mini Countryman, το οποίο θα προσφέρεται και ως ηλεκτρικό αλλά και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το πλήρως ηλεκτρικό Mini Cooper θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2024 κα ενώ θα διατηρήσει το ίδιο μήκος με το τωρινό (3.8μ.) θα διαθέτει φαρδύτερο μετατρόχιο, μικρότερο μπροστινό πρόβολο, μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερους τροχούς.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, το Mini Cooper Electric 2024 θα κατασκευαστεί στην Κίνα από την κοινοπραξία του BMW Group με την Great Wall Motor που ονομάζεται Spotlight Automotive. Το όχημα θα κατασκευαστεί στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV Spotlight που αναπτύχθηκε από κοινού με τον Κινέζο εταίρο – και μοιράζεται με το crossover Aceman EV 2025 – και θα προσφέρει την επιλογή δύο συστοιχιών μπαταριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βασικό μοντέλο E θα διαθέτει μπαταρία 40 κιλοβατώρων (σε σύγκριση με το 32,6 kWh του τρέχοντος μοντέλου), ενώ το κορυφαίο SE θα έχει πακέτο 54 kWh. Αυτό θα φέρει μεγάλες αυξήσεις στην αυτονομία, επιβεβαίωσε ο Wurst. Η αυτονομία θα ξεκινά από τα 386χλμ. σημειώνοντας μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με τα 233χλμ. του τρέχοντος μοντέλου.

Το στάνταρ Mini Cooper E θα είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει την ίδια ισχύ με το τρέχον μοντέλο – 181 ίππους – ενώ το Cooper SE θα έχει μια πιο ισχυρή μονάδα με ισχύ 218 ίππων. Και οι δύο εκδόσεις θα παραμείνουν προσθιοκίνητες.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης