Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αμερικανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του δημοφιλούς SUV με τον τετρακύλινδρο 1.300άρη κινητήρα turbo της σειράς GSE (Global Small Engine).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος και καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές Euro 6D Final. Η πρώτη αποδίδει 130 ίππους και συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και η δεύτερη 150 ίππους και συνδυάζεται με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DDCT6. Αμφότερες έχουν μέγιστη ροπή 270 Nm και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς.

Το Compass 1.3Τ με το αυτόματο κιβώτιο φέρει λειτουργία «Sport», η οποία ενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, επεμβαίνοντας στο σύστημα διεύθυνσης και στην απόκριση του γκαζιού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του μοντέλου, έγιναν βελτιώσεις στο τιμόνι και στην ανάρτηση, με τους μηχανικούς της Jeep να προσθέτουν αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping). Παράλληλα, το σύστημα πολυμέσων Uconnect προσφέρει αναβαθμισμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας και υπηρεσιών, ενώ ακόμα πλουσιότερη είναι η επιλογή όσον αφορά στις εκδόσεις εξοπλισμού.

Η νέα έκδοση του Jeep Compass αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο, με τις τιμές να ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι προς το τέλος του έτους θα έρθει και το plug-in υβριδικό Compass 4xe.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης