H Ford Performance αποκάλυψε την κορυφαία έκδοση του καινούργιου supermini και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις περί ενός συναρπαστικού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Fiesta ST θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης και θα λανσαριστεί στις αγορές στις αρχές του 2018. Θα είναι διαθέσιμο σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα, θα προσφέρεται με ποικιλία εξοπλισμού εσωτερικού και επιλογών εξατομίκευσης, τολμηρό και χαρακτηριστικό εξωτερικό στυλ, μία μοναδική εμπρός μάσκα με πλέγμα εμπνευσμένη από αγωνιστικό αυτοκίνητο και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Τη διαφορά θα κάνει το μηχανικό σύνολο, με το Fiesta ST να είναι το πρώτο μοντέλο της της Ford Performance που εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα και επιλέξιμα προφίλ οδήγησης «DriveModes». Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τρεις λειτουργίες (Normal, Sport και Track), επιτρέποντας τη διαμόρφωση των συστημάτων μετάδοσης, διεύθυνσης και ευστάθειας, για βελτιστοποιημένη, απολαυστική οδηγική εμπειρία σε όλες τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας 1.5 EcoBoost αποδίδει 200 ίππους και 290 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις στα 114 γρ./χλμ. επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, η νέα τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για τρικύλινδρο μοτέρ, θα σταματά αυτόματα την παροχή καυσίμου και τη λειτουργία των βαλβίδων σε έναν από τους κυλίνδρους όταν χρειάζεται, όπως στο ρολάρισμα ή σε διαδρομές με μικρές απαιτήσεις, χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις.

Όσον αφορά στην αισθητική, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας μεγάλης γκάμας διακοσμητικών στοιχείων για τον επιλογέα σχέσεων, το τιμόνι, τις λαβές θυρών και τα ένθετα στο ταμπλό, μέσω διαφορετικών πακέτων στυλιστικής αναβάθμισης. Στο εσωτερικό, περιλαμβάνονται καθίσματα Recaro και flat-bottom τιμόνι αναδεικνύοντας τα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Φυσικά, από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3, με απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας, συμβατότητα με Αpple Car Play και Android Auto, φωνητικές εντολές, λειτουργία πλοήγησης και oθόνη αφής 8 ιντσών, εμπνευσμένη από tablet που λειτουργούν με κινήσεις pinch&swipe. Επίσης, φέρει υψηλής ποιότητας σύστημα ήχου B&OPLAY Sound System.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης