Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μπορεί η νέα γενιά του περιβόητου τετρακίνητου βρετανικού μοντέλου να έχει εκσυγχρονιστεί αισθητικά και να φέρει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, η κλασική έκδοσή του όμως, παραμένει η πιο εντυπωσιακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα Land Rover Classic δημιούργησε ένα συλλεκτικό Defender που βασίζεται στο Camel Trophy. Η special αυτή έκδοση ονομάζεται Works V8 Trophy και θα παραχθεί σε μόλις 25 μονάδες.

Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο τόσο στο αμάξωμα 90 όσο και στο 110 Station Wagon. Όλα είναι βαμμένα στο κίτρινο χρώμα «Eastnor», διαθέτοντας μαύρη απόχρωση σε πίσω πόρτα, καπό και τροχούς, φώτα LED, προβολείς στην οροφή, σχάρα, τα ειδικά λογότυπα Land Rover Trophy στο πλάι, βαρούλκο εμπρός, προστατευτικά κάτω από το αμάξωμα, ελαστικά mud-terrain, η σημαία της Αγγλίας και πολλά ακόμη.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα νέο σύστημα πλοήγησης και μια κινητή συσκευή συνδεσιμότητας, το συλλεκτικό ρολόι του Elliott Brown, το σήμα της έκδοσης, σπορ καθίσματα της Recaro με μαύρο δέρμα Windsor και η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης των 4Χ4

Βαμμένο στο κλασικό κίτρινο χρώμα του αυθεντικού Camel Trophy

Κάτω από το καπό συναντάμε τον V8 5.0 λίτρων κινητήρας απόδοσης 405 ίππων και 515 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, ενώ υπάρχει και δεύτερο κιβώτιο με τις αργές σχέσεις. Εκτός από το κεντρικό διαφορικό, υπάρχουν άλλα δύο στον εμπρός και πίσω άξονα, οι αναρτήσεις είναι νέες, όπως και τα φρένα, αλλά και το τιμόνι.

Παραγγελίες μέσω της Land Rover Classic Το Defender Works V8 Trophy μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος, να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο και να περάσει μέσα από ποτάμι. Οι 25 τυχεροί που θα το αποκτήσουν, θα συμμετέχουν σε μια τριήμερη δοκιμασία στο Eastnor Castle της Βρετανίας, την οποία η Land Rover περιγράφει ως μοναδική εμπειρία. Επίσης, θα λάβουν ειδικά μαθήματα από επαγγελματίες οδηγούς.

Όσο για τη τιμή του συλλεκτικού Defender, ξεκινά από 195.000 λίρες. Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με τη Land Rover Classic στη Βρετανία.

 

 

Μπορεί να περάσει από παντού

 

Κλασικό αλλά τόσο εντυπωσιακό 4Χ4

Έχει γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια αυτοκίνηση

Απλό, στιβαρό και καλοφτιαγμένο το εσωτερικό

Εντυπωσιάζουν τα σπορ καθίσματα της Recaro

Δύο κιβώτια ταχυτήτων. Το δεύτερο είναι για τις "κοντές" σχέσεις

 

Τετρακίνητο SUV ρυμουλκεί νταλίκα στο χιόνι

Τι ελαστικά φοράει το νέο Land Rover Defender;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης